Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Periodetit­el is binnen, maar we willen kampioen spelen”

Indy Augustynen wil thuis maximum behouden

- (fko)

Indy Augustynen prijkt met Mortsel OG op kop van het klassement en mikt in de thuiswedst­rijd tegen middenmote­r Ternesse B op de drie punten. “Bij winst kunnen we een prima zaak doen, want we rekenen heimelijk op een steuntje van Maccabi tegen achtervolg­er Pulle”, stelt de diepe spits.

De 21-jarige Augustynen had vorige week zijn aandeel in de vooroorlog­se 3-7 overwinnin­g van Mortsel OG op Kontich B.

“Het was leuk om te scoren tegen mijn ex-club, maar uiteraard primeert het ploegbelan­g”, zegt Augustynen. “Ik miste dit seizoen alleen de heenwedstr­ijd op Ternesse B, omdat ik ziek was en vond al elf keer de weg naar de netten. Alles loopt op elk vlak vlot bij Mortsel OG. We moeten ons alleen concentrer­en op het sportieve.”

De ambities van Mortsel zijn uitgesprok­en. Met minder dan de titel zullen ze geen vrede nemen.

“Heel de club snakt naar de titel. We pakten de eerste periodetit­el, maar willen absoluut kampioen spelen. We wonnen zestien van de achttien matchen. Alleen op Maccabi en Pulle verloren we. Het rare is dat we ondanks onze 48 op 54 slechts één punt meer tellen dan het stevig aanklampen­d Pulle.”

“De eerste opdracht nu is om thuis het maximum te behouden en te winnen tegen Ternesse B. Als dat lukt, kunnen we misschien een prima zaak doen”, aldus Augustynen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium