Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al is de beleving uiteraard anders”

-

Derbytime zondag voor Rupel Boom. De Steenbakke­rs krijgen dan Londerzeel op bezoek. Als het een herhaling wordt van de wedstrijd uit de heenronde, mogen de toeschouwe­rs zich alvast in de handen wrijven.

De Steenbakke­rs haalden het toen met 1-2 en speelden misschien wel hun beste match van het seizoen. “Dat was inderdaad een collectief sterke prestatie”, meent ook Nick Spaenhoven, net terug na twee weken schorsing. “Ik hoop dat we zondag opnieuw dat niveau halen. Het zal ook nodig zijn, want ik schat Londerzeel hoog in. Het is een sterke ploeg met enkele uitschiete­rs, zoals Sander Van Eyk, die de laatste weken scoort met de ogen dicht. Maar ook onze spitsen zijn goed bij schot. Muñoz-Herrera maakte er twee in Overijse, Adesanya deed hetzelfde in Woluwe. Ik verwacht me aan een open duel tussen twee ploegen die voluit voor winst zullen spelen.”

Londerzeel is ook een van jullie voornaamst­e concurrent­en in de strijd om een plaats bij de top vijf.

“Dat is zo. Londerzeel heeft amper twee punten minder dan wij en kan bij een zege over ons springen. Maar wij gaan trachten om een van onze grootste concurrent­en op vijf punten te zetten.”

Wat mist Rupel Boom nog om voor het allerhoogs­te te gaan? “Misschien één of twee ervaren jongens in de centrale as om voor rust te zorgen, als we op voorsprong staan. Dat is een onderdeel van het spel, dat we maar moeilijk onder de knie krijgen. Als wij 1-0 voor staan, blijven we vrolijk verder voetballen op zoek naar een tweede treffer. Je hebt andere ploegen die op zo’n moment de deur op slot doen. Dat is niet leuk om naar te kijken, maar het is wel efficiënt. Ik hoop dat we volgend seizoen wel in staat zijn om echt voor de prijzen te spelen. Al weet je natuurlijk nooit wat deze campagne nog in petto heeft. De eindronde is nog steeds mogelijk en eens je daar geraakt, kan het snel gaan.”

Mis je tweede klasse soms? Uiteindeli­jk ben je twee reeksen gezakt om voor Boom te voetballen.

“De beleving is uiteraard anders. Matchen zoals op Antwerp en Lierse speel je voor tienduizen­d man. Dat heb je niet in deze reeks. Ik vond dat een zeer leuke periode, maar voor Dessel was eerste klasse B gewoon niet haalbaar. Zij zitten nu in de hoogste amateurree­ks en daar hoop ik met Rupel Boom binnen afzienbare tijd ook te staan.” PETER NYS

Ploegnieuw­s: Spaenhoven is terug na schorsing, Vogels is geblesseer­d.

Kern: Snyders, Van Den Driessche, De Paepe, Lodders, Spaenhoven, Mees, Mertens, Laureys, Put, Adesanya, MuñozHerre­ra, Cornelisse­ns, Trompet, Hens, Van Hoof en Houmani.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nick Spaenhoven. “Volgend seizoen hoop ik dat we echt voor de prijzen kunnen meespelen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Nick Spaenhoven. “Volgend seizoen hoop ik dat we echt voor de prijzen kunnen meespelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium