Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze belde nog omdat ze zo gelukkig was met haar nieuwe liefde”

Vader van in Knokke vermoorde vrouw hoopt dat autopsie duidelijkh­eid brengt

- gsd, tlg, jve, ptb, mkm, cel)

De familie van Sofie Muylle (27) uit Roeselare weet niet hoe de jonge vrouw vorig weekend om het leven is gekomen. Zondag werd ze dood teruggevon­den op het strand van Knokke, nadat ze met haar vriend op stap was geweest in die stad.

Pas deze ochtend onderzoekt de wetsdokter het lichaam van Sofie Muylle om te achterhale­n hoe de jonge vrouw stierf. Zondagocht­end lag Sofie verstopt in het zand onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon op het strand van Knokke. Wandelaars vonden haar bij toeval.

Het West-Vlaamse gerecht gaat uit van kwaad opzet. Iemand had haar lichaam 20 meter door het zand gesleept, om het te verstoppen. “Ze had lichte, oppervlakk­ige verwonding­en in haar gezicht.

Sinds enkele weken woonde Sofie in Brugge, bij haar vriend. “Zaterdag belde ze me nog op, om te vertellen hoe gelukkig ze was met haar nieuwe liefde”, zegt haar vader Daniël Muylle.

Pianobar

Het koppel vertrok later die avond naar Knokke om een stapje in de wereld te zetten en belandde in de KZ Pianobar, een café bij het casino. Daar zouden ze elkaar uit het oog verloren zijn, vertelde haar vriend later. Volgens sommigen zou Sofie het café plots verlaten hebben zonder haar handtas. “Het was zaterdag razend druk in de zaak”, zegt de uitbaatste­r, die twee uur ondervraag­d werd. “Ik heb die vrouw niet zien vertrekken. Ze was geen vaste klant.”

“Sofies vriend heeft me zondag- ochtend om 10 uur gebeld. Hij zei dat Sofie verdwenen was en dat hij aangifte zou doen”, vertelt haar vader. Toen hij rond 15 uur vernam dat op het strand van Knokke het lichaam van een dode vrouw was gevonden, vreesde de vader het ergste. Hij kon zijn dochter later die avond aan de hand van een foto identifice­ren. “We weten niet wat er met Sofie gebeurd is. Het is ondraaglij­k. Ik hoop dat de camerabeel­den aan de bar en op straat duidelijkh­eid brengen”, zegt hij.

Voor de man is het al het tweede drama. In februari 2009 werd zijn 26-jarige zoon Lowie dood teruggevon­den in het kanaal Roeselare-Leie. Het ging niet om kwaad opzet. ”(

 ?? FOTO'S SIMON MOUTON, RR ?? Sofie Muylle (kleine foto) werd dood teruggevon­den op het strand van Knokke.
FOTO'S SIMON MOUTON, RR Sofie Muylle (kleine foto) werd dood teruggevon­den op het strand van Knokke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium