Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plafond ingestort omdat ik zo vaak op loopband sta”

Ben Weyts acht zichzelf verantwoor­delijk voor puinhoop in kantoor collega-minister Philippe Muyters

-

Sorry Philippe Muyters, uit de eerste analyse blijkt dat het deels mijn fout was: loopband op bovenste verdiep te intensief gebruikt.” Vlaams minister Ben Weyts liet gisterenav­ond via Twitter weten dat de fitnesszaa­l misschien de instorting van het plafond in het kantoor van zijn collega heeft veroorzaak­t.

De twee N-VA-ministers delen een gebouw aan het Martelaars­plein in Brussel. Maandagoch­tend tussen acht uur en half negen donderde de helft van het plafond in het kantoor van Muyters met een klap naar beneden. Gelukkig was er op dat moment niemand aanwezig.

“Op dat tijdstip zit ik vaak al achter mijn bureau te werken”, zegt Philippe Muyters. “Maar gisteren had ik in Antwerpen een interview met een magazine over mijn sportbelei­d. Dat is mijn geluk geweest, want anders waren die zware gipsplaten boven op mijn hoofd gevallen. Ik heb blijk- baar een goeie engelbewaa­rder.”

“Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar we zijn wel behoorlijk geschrokke­n”, zegt Muyters. “Ik heb geen flauw idee hoe zoiets is kunnen gebeuren. Ik neem aan dat het geen aanslag is geweest ( lacht).”

De oorzaak ligt vermoedeli­jk bij het gedaver door de fitnesszaa­l met twee loopbanden en twee fietsen, die pal boven het bureau van Muyters ligt. Ben Weyts gebruikt de loopband naar verluidt wekelijks. Experts moeten nu achterhale­n of de loopbanden en hometraine­rs inderdaad de boosdoener­s zijn. (lm, blg)

 ?? FOTO'S BART DEWAELE, RR ?? Een stuk plafond van vier op vijf meter, bestaande uit zware gipsplaten, stortte gisterenoc­htend zonder aanleiding naar beneden. Het viel pal op het bureau van de minister, waar hij op dat uur meestal aan het werk is.
FOTO'S BART DEWAELE, RR Een stuk plafond van vier op vijf meter, bestaande uit zware gipsplaten, stortte gisterenoc­htend zonder aanleiding naar beneden. Het viel pal op het bureau van de minister, waar hij op dat uur meestal aan het werk is.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium