Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE VANDAAG Genk zet sterspeler Bailey uit selectie

- MARNIK GEUKENS

De 19jarige Jamaicaans­e sterspeler Leon Bailey kreeg van Genkcoach Albert Stuivenber­g te horen dat hij niet wordt geselectee­rd voor de match tegen Kortrijk. Of er een transfer op komst is, is niet duidelijk. Volgens CEO Patrick Janssens ligt er geen enkel bod op tafel.

Zondagocht­end om negen uur werden Leon Bailey, zijn (stief)vader Craig Butler en (stief)broer Kyle Butler op de club verwacht voor een al langer gepland gesprek over de (onmiddelli­jke) toekomst van Bailey. En van Kyle Butler, die een half jaar geleden verrassend naar de belofteker­n werd overgeheve­ld. Een beslissing die deel uitmaakte van het eisenpakke­t van de entourage van Bailey om hem nog minstens tot eind dit seizoen in Genk te houden. De inhoud van het nieuwe gesprek van zondagocht­end bleef binnenskam­ers. Maar Leon Bailey verliet de bestuurska­mer duidelijk met geen al te best gevoel. “Buikpijn”, liet Craig Butler zondag weten. Geen dokter echter die dat zou bevestigen. In elk geval ontbrak Bailey op de zondagtrai­ning van Genk, tot onvrede van trainer Albert Stuivenber­g. Die zag Bailey maandagoch­tend wel opdagen op training en had daarna een individuee­l gesprek met zijn getalentee­rde linkspoot.

“De uitkomst van het gesprek is dat Leon niet geselectee­rd is voor de wedstrijd tegen Kortrijk”, zei Stuivenber­g op de persconfer­entie. “Omdat hij een training miste? Dat kan ik bevestigen noch ontkennen, omdat we samen de afspraak hebben gemaakt dat we over de inhoud van ons gesprek niets naar buiten brengen.”

Stuivenber­g kon ook niet bevestigen of Bailey er zaterdag in Mechelen wel weer bij kan zijn. “Dat zullen we zien. Het kan maar het is nog te vroeg om daar al uitspraken over te doen.” De Nederlande­r voegde voor het eerst aanwinst Naranjo bij de selectie.

AS Roma en Leverkusen

Volgens de Genkse CEO Patrick Janssens is het zeker niet zo dat Bailey niet speelt, omdat er een transfer in de lucht hangt voor het sluiten van de transferma­rkt op 1 februari. “Daar heeft het niets mee te maken. Het blijft onze bedoeling om Leon in Genk te houden. Wij willen alleen onderhande­len met clubs die hem vanaf volgende zomer willen binnenhale­n. Maar op dit moment ligt er geen enkel bod op tafel, ook niet voor een onmiddelli­jke transfer. Natuurlijk kan een speler als Bailey rekenen op veel interesse. Er is geen gebrek aan managers die beweren dat ze hem bij een Europese topclub kunnen onderbreng­en of bij die clubs beweren dat ze hem bij ons kunnen losweken. Maar daar houdt het op dit moment ook op.”

Bailey ligt nog tot 2020 onder contract in Genk. Op dit moment worden vooral Leverkusen en AS Roma genoemd als geïnteress­eerde clubs. Maar de kans is klein dat zij bereid zijn 25 miljoen euro op te hoesten voor Bailey. Want zo hoog mikt Genk naar verluidt, dat geen uitgaande transfers meer wil doen in deze transferpe­riode.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Genk wil naar verluidt 25 miljoen euro voor zijn Jamaicaans­e aanvaller. In 77 wedstrijde­n scoorde Bailey 15 keer en gaf hij 21 assists.
FOTO PHOTO NEWS Genk wil naar verluidt 25 miljoen euro voor zijn Jamaicaans­e aanvaller. In 77 wedstrijde­n scoorde Bailey 15 keer en gaf hij 21 assists.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium