Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Malinwa niet bestraft voor bevroren veld

- (bla)

KV Mechelen ontsnapt aan een straf voor zijn half bevroren veld in de wedstrijd tegen Westerlo. Elke eersteklas­ser is verplicht zijn terrein in de winter ijsvrij te houden, maar de veldverwar­ming Achter de Kazerne viel uit in de nacht van zaterdag op zondag. Door de nieuwe hoge tribunes kon de zon maar een deel van het veld ontdooien.

“KV Mechelen heeft ons de problemen uitgelegd en tegenstand­er Westerlo zal geen klacht indienen, want het won de match”, zegt Pierre François, CEO van de Pro League. “Het probleem was vooral visueel, want diepgevror­en was die witte strook niet.”

Ook andere clubs die sukkelden met de vorst, hoeven geen straf te veranderen. Dat kan mogelijk wel veranderen als de Pro League in maart stemt over nieuwe regels rond veldverwar­ming. “Dan zullen boetes mogelijk zijn voor velden die gedeelteli­jk of volledig onbespeelb­aar zijn”, zegt François. “Maar we willen niet alleen straffen, we willen ook belonen. Daarom werken we aan een voorstel waarbij de kapitein en trainer van de bezoekende ploeg samen met de match

delegate punten uitreikt voor de staat van het veld. Zo willen we tot een klassement komen van beste veld van de Jupiler Pro League en een prijs uitreiken aan de beste greenkeepe­r.

Voorstelle­n voor een gepaste naam voor die trofee zijn alvast welkom bij de Pro League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium