Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is niet altijd e ven gemakkelij­k geweest”

Joeri Poelmans pakt tegen Cercle Brugge pas zijn eerste basisplaat­s van het seizoen

-

Hij zag zich eerst de weg versperd door Karim Hafez en nadien door Issahaku Yakubu, maar zaterdag tegen Cercle Brugge had Joeri Poelmans eindelijk voor het eerst dit seizoen een basisplaat­s beet.

Zo bleef het toch best lang wachten voor de man die tijdens de vorige campagne nog een vaste waarde was in het elftal van trainer Eric Van Meir. Iets wat hij zaterdag na de confrontat­ie met Cercle Brugge ook maar moeilijk kon verbloemen.

“Het is inderdaad niet altijd even gemakkelij­k geweest”, bekende Poelmans. “Vorig seizoen speelde ik haast alle matchen. Ik hoopte uiteraard op een voortzetti­ng en daar werkte ik ook naar. Maar de realiteit was dat ik een stapje terug moest zetten en dat is nooit evident. Het is een cliché, maar ik ben steeds hard blijven werken in de hoop daarvoor beloond te worden. En neen, het is nooit in me opgekomen om deze club te verlaten. Begin vorige week voelde ik dan aan dat ik zou starten.”

Al werd zijn eerste optreden geen onverdeeld succes. Niet dat Joeri Poelmans zelf veel te verwijten viel, maar door het 1-1 gelijkspel zag Lierse zijn kansen op de tweede periodetit­el opnieuw wat verder slinken.

“In de eerste helft waren we de betere ploeg, maar na de pauze kregen we het lastig. Dan viel ook die 0-1, al kleefde er een stevig buitenspel­geurtje aan die goal van Kis. Het is wel onze verdienste dat we flink wat weerbaarhe­id toonden en ons nog naar de 1-1 hebben geknokt. Ook al was dat niet het resultaat dat we voor ogen hadden.”

Integendee­l. Het derde gelijkspel uit de jongste vier matchen verplicht Lierse in de laatste rechte lijn in de achtervolg­ing te moeten. Een verzwakt Lierse dan nog wel, dat vorig weekend ook Zizo zag vertrekken.

“Dat mag ons niet beletten onze ambities overeind te houden”, aldus Poelmans. “We hebben nog voldoende jongens in onze kern lopen om de doelstelli­ngen van de club in te vullen. Daar blijf ik van overtuigd. Of we vrijdag bij OH Leuven met het mes op de keel voetballen? Het moet de bedoeling zijn om in de laatste vijf matchen nog zo veel mogelijk punten te sprokkelen. Uiteraard zou een zege in Leuven dan meer dan welkom zijn. We mogen het gat met Antwerp niet te groot laten worden, maar we mogen vooral niet aan onszelf beginnen twijfelen.”

Maar toch, zaterdag werd duidelijk dat Lierse zeker op het middenveld nog wat extra jus kan gebruiken.

“Nogmaals, wij spelers moeten ons niet moeien met het beleid of het financiële, maar moeten op het veld presteren. Iets wat kan met de huidige groep.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Joeri Poelmans (rechts) zit in de rug van Paolino Bertaccini van Cercle Brugge.
FOTO TOM GOYVAERTS Joeri Poelmans (rechts) zit in de rug van Paolino Bertaccini van Cercle Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium