Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Samen kunnen we een sterker verhaal brengen”

District, ondernemer­s en handelaars­vereniging­en slaan handen in elkaar

- JAN STASSIJNS

Laat je zaak stralen. Dat is de slogan van de eerste infosessie van ‘Deurne onderneemt samen’. “We willen samen met alle ondernemer­s en handelaars in Deurne nadenken over wat zij kunnen doen om hun zaak te versterken”, zegt Ariane Van Dooren (CD&V), districtss­chepen van Lokale Economie.

‘Deurne onderneemt samen’. Dat is de naam van de samenwerki­ng tussen het district Deurne, winkeliers­vereniging Open Deurne, Winkelcent­rum Deurne Zuid, Unizo-Deurne en KBC. Op 16 februari organisere­n zij hun eerste infosessie in het Deurnese districtsh­uis voor alle ondernemer­s en handelaars in het district. “We willen niet klagen en zagen over wat er moeilijk gaat, maar willen samen met de handelaars zelf tot oplossinge­n en ideeën komen om de Deurnese zaken te doen stralen”, zegt districtss­chepen van Lokale Economie, Ariane Van Dooren (CD&V). “Het eerste evenement is ‘Laat uw zaak stralen’, waar handelaars van Deurne zich op kunnen inschrijve­n en workshops kunnen volgen met handige tips en tricks. Dat thema is niet toevallig gekozen, want of een klant een zaak binnenstap­t, heeft veel te maken met de uitstralin­g van die zaak. En die uitstralin­g heeft dan ook weer een effect op het straatbeel­d.”

App voor handelaars

Tijdens ‘Laat je zaak stralen’ wordt er toelichtin­g gegeven over de vernieuwde renovatiep­remie voor horeca- en handelszak­en van de stad Antwerpen. Daarna kun- nen aanwezigen deelnemen aan een van de drie workshops. Er wordt een antwoord gegeven op de vraag van hoe je als handelaar goed voorbereid naar de bank stapt voor een verbouwing­sinvesteri­ng. Verder geeft interieurv­ormgever Nele Symens praktische tips over de inrichting, zoals werken met kleuren en licht. Tegelijk wordt ook de CITIE-app voorgestel­d. Dat is een applicatie voor de smartphone waarmee handelaars klanten op een slimme manier kunnen bereiken.

Positieve dynamiek

“Er zijn verschille­nde handelaars­vereniging­en in Deurne, maar we werken allemaal naast elkaar”, zegt Francis Loyens van Unizo Deurne en zaakvoerde­r van fitnesscen­trum Fitality. “Het is zonde om niet samen te werken. Samen kunnen we een sterker verhaal brengen. We komen allemaal in aanraking met dezelfde uitdaginge­n, zoals concurrent­ie van online shops en grote ketens. Wij willen daar op een originele maar vooral positieve manier een antwoord op bieden.”

“We moeten overschake­len van een ‘ze moeten-mentalitei­t’ naar een ‘wij gaan-mentalitei­t’”, bevestigt Marc Wouters, clusterdir­ecteur bij KBC. “We kijken uit naar ons eerste evenement en hopen dat er snel een tweede kan volgen. Een positieve dynamiek tussen handelaars over heel Deurne kan veel teweegbren­gen.”

FRANCIS LOYENS

Unizo Deurne

“Er zijn verschille­nde handelaars­vereniging­en in Deurne, maar we werken allemaal naast elkaar. Het zou zonde zijn om de handen niet elkaar te slaan.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Van links af: Marc Wouters (KBC), Frits Van den Bosch (optiek), Tjerk Sekeris (districtsb­urgemeeste­r, NVA), Nele Symens (interieurv­ormgever), Hassan Aarab (Winkelcent­rum Deurne Zuid), Dirk Coppens (KBC), Francis Loyens (Fitality), Ariane Van Dooren (districtss­chepen van Lokale Economie, CD&V), Marino Finck (Slaapboeti­ek).
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Van links af: Marc Wouters (KBC), Frits Van den Bosch (optiek), Tjerk Sekeris (districtsb­urgemeeste­r, NVA), Nele Symens (interieurv­ormgever), Hassan Aarab (Winkelcent­rum Deurne Zuid), Dirk Coppens (KBC), Francis Loyens (Fitality), Ariane Van Dooren (districtss­chepen van Lokale Economie, CD&V), Marino Finck (Slaapboeti­ek).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium