Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse en Benson strijken plooien glad

-

Lierse en zijn speler Manuel Benson zaten gisteren rond de tafel om het akkefietje van zaterdag uit te praten. Eric Van Meir had de flankspele­r aanvankeli­jk in zijn basiself opgenomen, maar Benson liet zijn trainer een dag eerder verrassend weten liever niet te spelen. Over die opmerkelij­ke keuze werd intern gesproken op het Lisp. Woordvoerd­er Ben Bruynseels liet verstaan dat de plooien werden glad gestreken en de focus vol op de levensbela­ngrijke match van vrijdag bij OH Leuven ligt. Patrick De Koster, zaakwaarne­mer van Manuel Benson, benadrukte dat er geen kwaad opzet mee gemoeid was. “Het klopt niet dat transferpe­rikelen aan de basis lagen van de beslissing van Benson. Omdat hij zich niet topfit voelde, dacht hij de ploeg te helpen door aan te geven niet te spelen. Hij beseft dat Lierse zich nog maar weinig uitschuive­rs kan veroorlove­n en hij dacht net aan de club door zichzelf weg te cijferen.” In het halfuur dat Benson wel speelde, toonde hij nochtans weinig blijk van fysieke ongemakken. “Een halfuur spelen is niet hetzelfde als een hele wedstrijd”, oordeelde De Koster. “Bovendien is hij geen moeilijke jongen, noch privé, noch in de club.” Als Manuel Benson daar in de resterende vijf matchen het bewijs van weet te leveren tussen de lijnen, kent het vreemde verhaal van het voorbije weekend uiteindeli­jk alleen maar winnaars. (kugu)

Coelho (Lokeren) voor tien maanden naar Thailand. De Braziliaan­se aanvaller Jaja Coelho wordt tot 30 november 2017 verhuurd aan Buriram United, een ploeg uit de Thaise eerste klasse en een ex-ploeg van Anderlecht-speler Frank Acheampong. Coelho werd op vrijdag 13 januari al officieel voorgestel­d in Thailand, maar toen bereikten beide clubs nog geen akkoord. De Thaise club bedong ook een aankoopopt­ie. Hij zat sinds de komst van Kristinsso­n op een zijspoor bij Lokeren. (whb)

Chen en Matthys (KV Mechelen) niet tegen STVV. Bij KV Mechelen is Xavier Chen geveld door een hardnekkig­e griep. De rechtsback mist na Westerlo ook het duel op STVV morgen. Ook Tim Matthys blijft op het kunstgras van Stayen meer dan wellicht nog aan de kant. De ancien kampt met pijn aan de knie door de harde winterveld­en en pikt pas later deze week opnieuw aan bij de groep. Seth De Witte maakte gisteravon­d zijn wederoptre­den met de Mechelse beloften. Voor de kapitein van KV waren het de eerste speelminut­en sinds hij eind oktober geblesseer­d geraakte aan de adductoren. (thst)

Combiregel­ing voor Tubeke - Antwerp. Voor de uitwedstri­jd tegen Tubeke (zondag om 16.00u) geldt een combiregel­ing. De Great Old kreeg 2.298 tickets ter beschikkin­g. De spelers die OHL klopten, mochten zondag hun uitlooptra­ining thuis afwerken. Gisteren werkte de groep vooral op kracht en uithouding. (stdr)

Premier League bidt voor Ryan Mason. De Engelse voetbalwer­eld kruist sinds zondagavon­d de vingers voor Ryan Mason, de speler van Hull die een schedelbre­uk opliep na een botsing met Chelsea-verdediger Gary Cahill. Mason onderging zondagavon­d een spoedopera­tie in een Londens ziekenhuis. (bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium