Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Reken me hier niet op af”

Griekse nieuwkomer Sotiris Ninis debuteert met ongelukkig­e terugspeel­bal

- THOMAS STANDAERT RUDI JANSSENS

Goed voetbal, maar geen punten. KV Mechelen liet zich zondag ringeloren door Westerlo en miste zo een mooie kans om opnieuw een tik uit te delen aan Charleroi en Standard in de strijd om Playoff 1. Winteraanw­inst Sotiris Ninis (26) kreeg zijn eerste minuten bij KV, maar lag met een te korte terugspeel­bal op Coosemans mee aan de basis van de fatale tegengoal van Hyland. “Reken me hier niet op af”, vraagt de Griekse exinternat­ional.

Bijna twee maanden na zijn laatste optreden bij Charleroi maakte Sotiris Ninis zondag zijn debuut bij KV Mechelen. Een debuut in mineur. Door de nederlaag, maar toch vooral door zijn voet in de late winning goal van Westerlo liep de Griekse middenveld­er er na de match maar beteuterd bij. “Ik hou er een wrang gevoel aan over”, vertelt hij. “Niet alleen omdat we verliezen, maar ook omdat ik betrokken ben bij de 1-2.” Na een afgeblokte pass keerde Ninis terug op zijn passen en speelde hij gevaarlijk kort terug op Coosemans. Met de gekende gevolgen. “Ik zag op dat moment geen andere oplossing dan de bal terug te spelen. Ach, de schuld van deze nederlaag moet je niet alleen zoeken bij mij of Colin. We verliezen met de hele ploeg. Als je massaal veel kansen creeert en ze niet kan afmaken dan krijg je wel eens het deksel op de neus. Ook al verdienden we deze match altijd te winnen.”

‘Echte Ninis’ als troef voor Playoff 1

Dat de nieuwkomer op de bank moest beginnen, hoeft niet te verwondere­n. Bij Charleroi kwam hij eind november voor de laatste keer in actie. De rest van 2016 moest hij zelfs uitzitten in de tribune, uitgerange­erd door Felice Mazzu. “Ik voel wel dat ik al een tijdje geen competitie­voetbal heb gespeeld. Het ontbreekt me aan ritme. Tegen Westerlo lag het tempo nog te hoog. Ik heb nog even nodig om terug mijn beste niveau te halen. Reken me dus nog niet af op mijn prestatie van zondag. De echte Ninis krijgen jullie nog wel te zien.”

Dat laatste hopen ze natuurlijk ook binnen het bestuur van KV. Het voormalig Griekse supertalen­t werd gehaald ‘als extra troef voor Play-off 1’ (dixit Rik Vande Velde). “Ik zie geen reden waarom dat niet de ambitie mag zijn van KV”, vindt Ninis zelf. “Deze kern heeft zeker het potentieel om mee te strijden met de beste zes in België. Als we het voetbal van tegen Westerlo kunnen doortrekke­n en efficiënte­r omspringen met de doelkansen, dan ben ik optimistis­ch over onze kansen voor Play-off 1. Nu moeten we vooral positief blijven. We staan nog altijd zesde. Er is dus nog zeker niets verloren.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sotiris Ninis: “Tegen Westerlo lag het tempo nog te hoog. Ik heb nog even nodig om terug mijn beste niveau te halen.”
FOTO PHOTO NEWS Sotiris Ninis: “Tegen Westerlo lag het tempo nog te hoog. Ik heb nog even nodig om terug mijn beste niveau te halen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium