Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Koné en ik brachten de juiste spirit naar Antwerp”

Sterk spelende Frédéric Duplus zit aan der de clean sheet op een rij

- STIJN DRUANT

Door de 20 zege tegen OH Leuven zette Antwerp een mooie twaalf op twaalf neer en het verstevigd­e ook de leiderspla­ats in de tweede periode. Meer goed nieuws is dat de Great Old nu ook al voor de derde week op rij de defensieve nul op het bord hield. Dat laatste heeft in grote mate te danken aan de sterke prestaties van Frédéric Duplus.

Het is de jongste weken echt balen voor Maxime Biset en Steve Colpaert. Eerstgenoe­mde is in principe de aanvoerder op de Bosuil, maar na zijn terugkeer uit schorsing geraakt hij niet verder dan de bank. Steve Colpaert, die andere ancien, komt sinds hij hersteld is van een hamstringb­lessure zelfs niet verder meer dan de tribune. In hun plaats speelt het duo Isaac Koné-Frédéric Duplus. Die laatste is nu de aanvoerder bij de Great Old.

“De zege tegen OH Leuven deed alweer deugd, vooral omdat die er opnieuw kwam op een manier die we graag hebben: door vol aan de bak te gaan en hoog druk te zetten op de tegenstrev­er”, zegt Duplus. “De voldoening is enorm, ook al omdat we nogmaals de nul achterin konden houden. En dat al voor de derde keer op rij. Dat is mooi en nodig als je ambitie hebt. Dan heb je niet alleen een reeks van overwinnin­gen nodig, maar dan moet het vertrouwen groot blijven en daar kan het niet incasseren van tegengoals goed bij helpen. Goeie statistiek­en zijn voor elke ploeg leuk. Geen goals binnenkrij­gen en zelf één of twee keer scoren, vind ik prima, maar toch is vooral die twaalf op twaalf fantastisc­h en belangrijk. We blijven naar onszelf kijken, maar toch loeren we altijd even naar de tegenstand”, zegt de aanvoerder van Antwerp, die samen met Koné uitstekend­e wedstrijde­n speelt.

Het is zoals OH Leuvencoac­h Dennis van Wijk het zaterdagav­ond nog zei: ‘geweldige voetballer­s zijn het niet, die twee exspelers van WS Brussel, maar ze doen wel hun job’. “Als iedereen zijn job doet, komt het voetballen­d vermogen vanzelf”, sprak Antwerptra­iner Wim De Decker dan weer.

“Het zal inderdaad zwaar zijn voor erg ervaren spelers als Maxime Biset en Steve Colpaert om niet te spelen”, aldus Duplus. “Het zijn modelprofs, die hard blijven werken tijdens de week en altijd trainen alsof ze gewoon basisspele­r zijn. Maar Koné en ik krijgen nu het vertrouwen. We proberen de coach zo veel mogelijk terug te geven voor het goede gevoel dat hij ons geeft. Als dan de resultaten goed zijn, is dat gevoel nog beter, zeker omdat Isaac en ik elkaar al langer dan vandaag kennen. Maar het gaat over meer dan wij tweeën, hé. Op elke positie doet elke Antwerpspe­ler zijn stinkende best.”

“Isaac en ik hebben leren vechten bij WS Brussel, da’s waar. Daar deden we het met minder middelen dan bij Antwerp en toch werden we kampioen. Die spirit hebben we meegebrach­t naar de Bosuil. We waren al gehard, maar in Molenbeek zijn we nog veel sterker geworden. Toch is er nog werk om nog beter te worden. We hebben nog enkele weken om progressie te maken”, weet Duplus, die al enkele weken aan- voerder is bij Antwerp. Net zoals hij dat bij WS Brussel vorig seizoen was.

“Het is symbolisch en zorgt voor een geweldig gevoel. Het maakt me nog sterker, zeker op het veld. Ik probeer nog meer dan anders het goede voorbeeld te geven. En neen, ik heb nog niet verloren als aanvoerder, maar dat zijn toch vooral zaken waar de pers zich mee bezighoudt (lacht). Wat er is veranderd? We voetballen minder gekrispeer­d en hebben vertrouwen. Nu de kloof met Roeselare is uitgediept, lijken we gelanceerd. Maar het blijft mijn doel om twee jaar op een rij kampioen te spelen”, verwijst Duplus naar de afgepakte titel van WS Brussel van vorig seizoen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Frédéric Duplus (links) vecht voor de bal met Jovan Kostovski van OH Leuven.
FOTO PHOTO NEWS Frédéric Duplus (links) vecht voor de bal met Jovan Kostovski van OH Leuven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium