Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Concurrent­ie zorgt voor scherpte en niveau”

Bankzitter Simon Vermeiren wil het de c oach moeilijk blijven maken

- HUGO FRET

Het ging lastiger dan verwacht, maar Beerschot Wilrijk pakte zondag in Hamme zijn tiende zege op rij. Goed voor een bonus van veertien punten op dichtste achtervolg­ers Deinze en Dessel. Simon Vermeiren moest zich wel tevredenst­ellen met een plaats op de bank.

Paars-wit begon op Hamme met een licht gewijzigde ploeg in vergelijki­ng met de ploeg van een week eerder tegen Dender. Zo verschenen Pietermaat en Rusu aan de aftrap en begonnen Schaessens en Vermeiren naast Placca op de bank. “We beschikken nu eenmaal over meerdere, goede spitsen”, aldus Vermeiren. “Het is aan de coach om keuzes te maken en de beste elf aan de aftrap te brengen. Dat ik enkel de laatste minuten mocht invallen, vormt voor mij geen probleem. Vorige week stond ik nog aan de aftrap, nu kreeg Vlad Rusu de voorkeur en dan hebben we ook nog Placca en Ruytinx voorin. We spelen tenslotte voor een ambitieuze ploeg als Beerschot Wilrijk. Dan weet je dat de concurrent­ie groot is. Het is aan mij om mijn plaats in de basis af te dwingen, maar iedereen binnen de kern is belangrijk.”

Rusu is wel een heel andere spits dan jij bent.

“Absoluut. Vandaar ook dat de keuzes van de coach mee bepaald worden door de manier van spelen van de tegenstand­er. Vlad is meer een echte afwerker die voor gevaar zorgt voor doel, iemand die een neus heeft voor doelpunten, terwijl ik meer een werkende spits ben die overal aanwezig is. Die verschille­nde kwaliteite­n zijn belangrijk voor het team en daar draait het toch om.”

Bestaat het gevaar niet dat die concurrent­ie voor onrust zorgt binnen de kern?

“Uiteraard sta je liever op het veld, maar concurrent­ie is eigen aan een topclub. Iedereen binnen onze kern weet dat hij belangrijk is voor de ploeg, of hij nu speelt of niet. We zullen trouwens iedereen nog nodig hebben. We spelen ook nog play-offs, hé. Het mooie groepsgevo­el dat bij Beerschot Wilrijk leeft, zorgt ervoor dat er totaal geen spanning bestaat binnen de kern. Dat vormt de gigantisch­e kracht van onze groep.”

Ondertusse­n tellen jullie veertien punten voorsprong. Genoeg om in een gewone competitie zonder eindronde met de vingers in de neus kampioen te worden.

“Maar dat telt niet. De punten worden gehalveerd, dat wisten we al toen het seizoen begon. Precies daarom hebben we ook nog niets in handen. Hard werken en match na match de focus behouden blijft de boodschap.”

 ?? FOTO EWT ?? Fessou Placca schermt de bal af van Joey Dujardin. Ook de Togolees moest zich in Hamme tevredenst­ellen met een invalbeurt. “Je weet dat de concurrent­ie bij Beerschot Wilrijk groot is”, zegt Simon Vermeiren.
FOTO EWT Fessou Placca schermt de bal af van Joey Dujardin. Ook de Togolees moest zich in Hamme tevredenst­ellen met een invalbeurt. “Je weet dat de concurrent­ie bij Beerschot Wilrijk groot is”, zegt Simon Vermeiren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium