Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Leuk om er w eer bij t e lopen”

Romeo Van Dessel levert hoopvolle prestatie af tijdens onverwacht­e comeback

- (skm)

Door het gelijkspel in Bocholt blijft Berchem voorlopig alleen leider, maar een minstens even grote opsteker was het wederoptre­den van Romeo Van Dessel. De middenveld­er werkte tot enkele weken geleden met ups en downs aan zijn revalidati­e en kan als hij fit blijft, een extra wapen zijn in de titelstrij­d.

Verrassing van de chef voor de wedstrijd tegen Bocholt: voor het eerst dit seizoen zat Romeo Van Dessel in de Berchemse selectie. De afwezighei­d van Ransford Addo bespoedigd­e zijn terugkeer, maar de ex-speler van KV Mechelen bracht het er goed van af, toen hij twintig minuten voor het einde Absisan kwam vervangen. “Ik zat inderdaad iets sneller dan verwacht weer bij de selectie”, legt Van Dessel uit. “In principe zou ik eerst wat matchritme opdoen bij de beloften, maar die wedstrijde­n werden telkens uitgesteld door het slechte weer. Toch had ik in de oefenmatch tegen Temse begin januari al zestig minuten in de benen en dat ging zonder problemen. Nadien kreeg ik wel een korte dip, maar verder gaat het goed nu.”

Minder druk

Van Dessel bracht in Bocholt wat extra zuurstof op het middenveld en kwam in de slotfase zelfs dicht bij het winnende doelpunt met een kopbal. “Ach, het was vooral leuk voor mij om er weer bij te lopen. Tijdens mijn afwezighei­d draaide de ploeg al bijzonder goed. Daardoor viel de druk voor mij een beetje weg, in tegenstell­ing tot de voorbije jaren, toen ik niet snel genoeg kon terugkomen. De afgelopen maanden werkte ik vooral individuee­l, maar ik zag toch elke week veel ploegmaats, die kwamen vragen hoe het met me ging.”

“Dit team is al uitstekend op elkaar ingespeeld en er zijn jongens opgestaan die de groep op sleeptouw nemen. Ik probeer me eerst op mijn eigen spel te concentrer­en, maar als het zo uitkomt, zal ik in een wedstrijd mijn verantwoor­delijkheid nemen en de groep bijsturen waar nodig.”

 ?? FOTO SMB ?? Romeo Van Dessel.
FOTO SMB Romeo Van Dessel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium