Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zit stilaan opnieuw op mijn oude niveau”

Jeroen Mertens stuwt Steenbakke­rs naar de z ege

- PETER NYS

Weinig spelers die zich zondag op het gladde Boomse veld zo makkelijk staande hielden als Jeroen Mertens. De Boomse aanvoerder stuwde zijn ploeg samen met Yannick Put naar de zege.

“Het was zeer moeilijk voetballen door de staat van het terrein”, aldus Mertens. “Centraal op het veld viel het nog mee. Maar aan de zijkanten lagen bepaalde stukken spiegelgla­d en was het amper te doen om een bal te controlere­n, laat staan om snelheid te maken en een man te passeren. Maar wij hebben verstandig gespeeld en op die manier toch voor veel doelgevaar gezorgd. We gingen vaak onze kans van buiten de zestien en daar had de keeper van Londerzeel best wel wat moeite mee. Uiteindeli­jk scoorden we toch drie keer, toch niet evident in deze omstandigh­eden.”

Londerzeel ligt jullie wel. Ook in de heenmatch speelden jullie zeer sterk.

Jeroen Mertens: “Inderdaad. Dat zijn zonder twijfel twee van onze beste matchen van het seizoen. Niet evident, want Londerzeel is een goeie ploeg. Bovendien is het een derby, wat toch altijd voor wat extra pigment zorgt. Maar om een of andere reden komen wij altijd goed uit de verf tegen hen. Ik denk dat dit voor een stuk komt, omdat zij proberen te voetballen en op die manier ook ruimte laten voor de tegenstand­er. Dat is toch makkelijke­r dan als er een blok staat dat alle ballen lukraak wegtrapt.”

Ook voor jou was dit een sterke wedstrijd.

“Ik zit stilaan opnieuw op mijn oude niveau. Ik miste de voorbije twee seizoenen door zware knieblessu­res en vond in de heenronde maar moeilijk het juiste ritme. De ene week was het goed, de andere slecht. Ik durfde bij momenten gewoon de bal niet te vragen, terwijl dat net mijn sterkte is. Sinds de winterstop merk ik een grote progressie. De voorbije drie matchen waren allemaal op niveau.”

Met Adesanya erbij lijkt Rupel Boom nog voor de prijzen te kunnen spelen.

“We hebben nu in elk geval een goed uitgebalan­ceerde ploeg met veel scorend vermogen. Hoever we daar mee kunnen geraken, is voor mij een open vraag. De ambitie is er alvast om zo hoog mogelijk te mikken. Als we een ticket voor de eindronde kunnen pakken, zullen we het niet laten liggen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jeroen Mertens trekt het feestje na de zege tegen Londerzeel op gang.
FOTO TOM GOYVAERTS Jeroen Mertens trekt het feestje na de zege tegen Londerzeel op gang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium