Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn bijna g ered”

Willem Brouwers ziet Nijlen 2017 perfect starten

- (givl)

Nijlen is 2017 schitteren­d gestart. Na zijn thuismatch tegen Wellen won het nu ook op Betekom. Goed voor een zes op zes. De redding lijkt zo eind januari al bijna een feit voor blauwwit.

“Het was nochtans allesbehal­ve een makkelijke match”, begint Willem Brouwers.

“Het veld lag er keihard en oneffen bij, wat goed voetballen quasi onmogelijk maakte. Bovendien vielen we na twintig minuten ook nog eens met tien man, toen Yannick Verstraete­n rood kreeg. Ik heb de fase niet gezien, maar blijkbaar was het een zeer zware sanctie. Ons geluk was dat we onmiddelli­jk daarna op 0-1 kwamen. Vanaf toen stond ons maar een ding meer te doen en dat was die voorsprong met man en macht verdedigen. Dat is ons dan uiteindeli­jk ook gelukt.”

Zo kon Nijlen 2017 niet beter starten.

“Die zes op zes is heel belangrijk voor ons, zeker omdat het al zo lang geleden was dat we nog eens waren gewonnen. De redding komt almaar dichter, hoewel de ploegen onderin ook punten blijven pakken. Maar ik denk dat we bijna gered zijn.”

Zonder druk naar City Pirates

“Volgende week volgt met de match op City Pirates zelfs een topper (lacht). De vierde tegen de vijfde, maar voor ons ligt er absoluut geen druk op die match. Wij zijn de underdog, City Pirates is een van de betere ploegen van de reeks. Door die twee recente zeges kunnen we in Merksem wel vrijuit gaan spelen. Thuis wonnen we met wat geluk, misschien kunnen we met de mentalitei­t van de laatste weken ook daar iets gaan rapen. Maar de zege op Betekom was veel belangrijk­er.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium