Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu al bezig met Spelen v an 2020”

Lierenaar Tom Pelsmaeker­s trekt seizoen op gang in Miami

-

In Miami vindt vanaf vandaag de eerste manche van de wereldbeke­r zeilen plaats. Naast Evi Van Acker zal ook Lierenaar Tom Pelsmaeker­s, er samen met zeilmaatje Yannick Lefèbvre, zijn seizoen starten. Met als hoogste doel de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Belgische delegatie die dit jaar aan de start van de wereldbeke­r verschijnt, is erg groot. Naast enkele gevestigde waarden wist ook nog heel wat jong talent zich te kwalificer­en voor de manche in Miami. “We zijn inderdaad met veel”, zegt een trotse Pelsmaeker­s. “Een heel team is naar de States afgezakt. We gaan de zeilsport op deze manier zeker op de kaart kunnen zetten.”

Pelsmaeker­s zal samen met partner Yannick Lefèbvre deelnemen in de 49er-klasse, de snelste klasse van het olympisch zeilen. Na de Spelen van vorig jaar in Rio hoopt Pelsmaeker­s er toch goed te presteren. “We staan niet alleen aan het begin van een nieuw zeilseizoe­n, maar ook aan de start van een nieuwe campagne voor de volgende Olympische Spelen. Er doen in Miami een aantal boten mee, die net als wij in Rio aanwezig waren. Maar er zijn ook heel wat teams van samenstell­ing veranderd. Het is dan ook moeilijk te voorspelle­n waar we hier juist gaan eindigen.”

In najaar al eens naar Tokio

Het mag dan nog drie jaar weg zijn, Pelsmaeker­s zit dus nu al in het hoofd met de Spelen van 2020. Die zullen plaatsvind­en in Tokio. Stad aan het water, waar de wind al eens hevig tekeer kan gaan. Al zijn de weersomsta­ndigheden voor Pelsmaeker­s niet meteen van groot belang. “Of er nu veel wind staat of niet, of de golven hoog zijn of niet, het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. In Miami is het momenteel winter, maar het is hier nog altijd 25 graden. Veel wind is hier niet te bemerken. Wij presteren eigenlijk in alle omstandigh­eden. Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op Tokio, vertrekken we in het najaar al voor de eerste keer naar daar. Zo kunnen we al eens wennen aan het water en aan het leven daar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium