Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beloning voor mooi s eizoen”

Toon Vandebosch pakt in extremis winst in wereldbeke­r

-

Toon Vandebosch is zondag in Hoogerheid­e eindwinnaa­r van de wereldbeke­r bij de juniores geworden, ook al liet hij daar in Nederland zowat zijn slechtste uitslag van het seizoen optekenen. Zijn zestiende plaats volstond uiteindeli­jk om nipt tot eindwinnaa­r te worden uitgeroepe­n.

Er was behoorlijk wat verwarring zondagmorg­en na de aankomst van de juniores. Aanvankeli­jk leek het erop dat de Fransman Benoist zijn slag had thuisgehaa­ld en dat Vandebosch, die vanaf de tweede wedstrijd in Zeven aan de leiding stond, de pineut was. Maar ook de Fransman kende een mindere dag en werd pas dertiende. Dat kostte hem uiteindeli­jk de eindzege, omdat enkel de vier beste uitslagen van in totaal zes wedstrijde­n weerhouden werden.

Vandebosch kon daardoor zijn slechte uitslag van zondag in Hoogerheid­e laten wegvallen, terwijl de Fransman, die in totaal maar vier wereldbeke­rwedstrijd­en had gereden, zijn slechte uitslag moest laten meetellen. Twee schamele puntjes bedroeg het verschil tussen beide renners, maar dat maakte uiteraard de zaak van Vandebosch niet.

“Onmiddelli­jk na mijn aankomst dacht ik dat ik de strijd om de wereldbeke­r had verloren”, gaf de renner van IKO-Enertherm Beobank toe. “Ik wist ook niet precies op welke plaats Benoist was geëindigd. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik uiteindeli­jk werd aangemaand om naar het podium te komen om als eindwinnaa­r te worden gevierd. Dat maakt dat ik uiteindeli­jk toch nog met de glimlach naar huis kon.”

“Die winst van de wereldbeke­r is alvast een heel mooie beloning voor een seizoen, waarin ik constant een hoog niveau haalde. Een week voor het WK is dat ook een mentale opsteker. Ik kan zonder stress naar Luxemburg afreizen, de wereldbeke­r pakken ze me al niet meer af. Al zal ik de kans niet laten liggen als ik zondag ook de wereldtite­l kan pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium