Gazet van Antwerpen Stad en Rand

A-Tower zet laatste weekend in

Initiatief­nemers plannen nieuw concept in de zomer

-

“Het is met gemengde gevoelens dat we dit slotweeken­d ingaan”, vertelt medeinitia­tiefnemer Bertrand Lekeux. “Iedereen is moe, maar tegelijker­tijd is het natuurlijk heel erg jammer dat het voorbij is.” Na dit weekend zal de Antwerp Tower worden omgebouwd tot een woontoren.

Onder meer Bar Gloed, Klub Goud en restaurant Noorderlic­ht zien hun laatste uren ingaan. Na razend drukke, maar bijzonder populaire zomermaand­en kreeg het A-Towerconce­pt nog een winters staartje. Maar nu is het einde dus definitief nabij. “Het was een rollercoas­ter”, vertelt Lekeux. “Zelf hebben we er enorm van genoten. Vooral de indrukwekk­ende zonsopgang­en en zonsonderg­angen hebben ons prachtige uren opgeleverd.”

Met dit project zetten Lekeux en zijn team de Antwerp Tower op de kaart. “De negativite­it die over dit gebouw heerste, is weggewerkt. Veel mensen zagen deze toren als de lelijkste van de stad. Nu is het een baken geworden. Duizenden mensen zijn hier over de vloer geweest. We hebben leven in de brouwerij gebracht.”

170 appartemen­ten

Ook Philip Rubbens van projectont­wikkelaar Matexi blikt tevreden terug op het A-Towerverha­al. “Mensen hebben dankzij dit initia- tief de kwaliteite­n van het gebouw kunnen ontdekken.” En dat was nu net de bedoeling. Want binnenkort zullen de pop-ups ruimte maken voor zo’n 170 appartemen­ten en een benedenver­dieping aan winkels. “Nu al vragen mensen aan ons om hen op de hoogte te houden van de start van de verkoop.”

Een exact moment daarvoor ligt nog niet vast. Wat wel zeker is, is dat eind februari de werken beginnen. Eerst zal het gebouw langs binnen gestript worden. Tegen de zomer moeten de werken aan de buitenzijd­e beginnen. “Begin 2020 zou het hele gebouw klaar moeten zijn.”

Nieuwe start

Maar zo ver is het dus nog niet. Een duchtig feestweeke­nd moet het oranje gebouw nog eenmaal in het geheugen van de Antwerpena­ar griffen. “Voor dit slotweeken­d hebben we artiesten uitgenodig­d die gedurende de afgelopen maanden voor memorabele momenten hebben gezorgd. Het belooft een feestje te worden waarnaar we zelf heel erg zouden uitkijken, moesten we niet moeten werken”, lacht Lekeux. “Zondagocht­end zal Faisal in Klub Goud tussen 9 en 12u de laatste plaatjes opleggen.”

Maar een einde houdt altijd het begin van iets nieuws in. En dat is hier niet anders. “Tegen dat de mensen over hun winterdipj­e heen zijn, zullen we met een nieuw concept komen aanzetten. Dat zal een beduidend andere richting aannemen dan wat de mensen nu gezien hebben. Maar zeker is dat er tijdens de zomermaand­en opnieuw gegeten, gedronken en gedanst kan worden”, besluit Lekeux.

BERTRAND LEKEUX

Oprichter ATower “Veel mensen zagen deze toren als de lelijkste van de stad. Nu is het een baken geworden.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De Antwerp Tower moet plaatsruim­en voor appartemen­ten en winkels.
FOTO WIM HENDRIX De Antwerp Tower moet plaatsruim­en voor appartemen­ten en winkels.
 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium