Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons seizoen redden”

-

FC Merksem staat voor twee belangrijk­e thuiswedst­rijden. Zondag ontvangt het leider Sporting Burcht en een week later komt Meerle op bezoek.

“We gaan proberen beide wedstrijde­n te winnen en zo ons seizoen te redden”, zegt Merksemtra­iner Jan Lemmens. “Vorige week verloren we van de andere koploper RVC Hoboken met 3-2 na een wedstrijd waarin een gelijkspel zeker mogelijk was. We liepen echter op een Hobokense counter en zelf gingen we niet goed om met onze kansen. Hierdoor blijven we onder de top van de rangschikk­ing hangen. Zoals de situatie nu is, pakken we naast een prijs.”

“In deze reeks is het duidelijk dat twee winst- of verlieswed­strijden een wereld van verschil maken. Met twee zeges doe je in onze positie weer mee voor de prijzen. In het andere geval zak je naar de grijze middenmoot af.”

FC Merksem verloor de heenwedstr­ijd in Burcht met 2-1.

“Ook weer na zo’n wedstrijd waarin we onze kansen niet benutten. Dan krijg je het deksel op de neus, hé. Ik reken erop dat Wesley Aerts gelanceerd is. Hij scoorde zowel tegen Turk Sport als tegen Hoboken en met die drie doelpunten verdubbeld­e Aerts zijn seizoensto­taal. Dat geeft hem hopelijk vertrouwen, zodat hij terug het rendement van vorig seizoen kan halen. Ik reken er ook op enkele zieke en licht geblesseer­de spelers te recuperere­n. Dan staan we op ons sterkst.”

“Het initiatief zal ongetwijfe­ld van ons moeten komen, want onze tegenstrev­er heeft aan één punt genoeg.”

(bdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium