Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouw sociale woningen hervat

Sociale woonmaatsc­happij Woonhaven heeft haar werken in de Lange Lozanastra­at hervat. Tegen 2020 verrijzen in de straat twee blokken van 32 en 75 woningen.

- (dbw)

Op de hoek van de Lange Lozanastra­at en de Vinkenstra­at wil sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonhaven al enkele jaren een nieuw woonblok met 32 huurappart­ementen neerpoten. Volgens de oorspronke­lijke planning moest dat project afgelopen zomer worden opgeleverd, maar nadat de hoofdaanne­mer ( Bouwcentra­le Modern, red.) failliet werd verklaard, stond het half afgewerkte blok zowat een jaar leeg. Er werd een curator aangesteld en Woonhaven ging op zoek naar een nieuwe hoofdaanne­mer. Omdat sommige zaken via een openbare aanbestedi­ng moesten gaan, vergde dat enige tijd. Intussen werden de werken op de hoek met de Vinkenstra­at hernomen en een beetje verder in de Lange Lozanastra­at wordt in februari gestart met een tweede deelprojec­t. “We hebben beslist om het verouderde woonblok, dat al een viertal jaar leeg stond, met de grond gelijk te maken”, zegt Jan Hendrickx van Woonhaven. “De appartemen­ten zijn sterk verouderd en een renovatie zou te kostelijk zijn geweest. In februari starten de afbraakwer­ken aan de binnenkant om na het bouwverlof met het grote geschut te beginnen.”

Sociale mix

Op de site komen liefst 75 appartemen­ten met één, twee, drie of vier slaapkamer­s. “Het merendeel krijgt drie slaapkamer­s, waardoor we voor een mooie sociale mix zorgen.” In het nieuwe project wordt een grote ondergrond­se parking voorzien met 82 parkeerpla­atsen. Een aantal plaatsen daarvan worden verhuurd aan buurtbewon­ers. De twee bouwprojec­ten samen kosten 11,5 miljoen euro. Daarvan wordt ongeveer 900.000 euro gesubsidie­erd door het klimaatfon­ds om de woningen zo energiezui­nig mogelijk te maken. Het hele project moet in 2020 voltooid zijn.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Het nieuwbouwp­roject heeft lange tijd stilgelege­n.
FOTO DIRK KERSTENS Het nieuwbouwp­roject heeft lange tijd stilgelege­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium