Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Honderd scouts in de tribune”

Anderlecht ziet Tielemans deze zomer vertrekken naar Europese top

- JÜRGEN GERIL

Anderlecht houdt nu al rekening met een toptransfe­r van Youri Tielemans (19) deze zomer. Dat liet manager Herman Van Holsbeeck gisteren voor het eerst openlijk blijken. Tielemans is dit seizoen beslissend­er dan ooit en wordt gevolgd door de grootste Europese clubs.

Youri Tielemans speelt wellicht zijn laatste clasico tegen Standard. Niet alleen omdat het voor de Rouches moeilijk wordt om Play-off 1 te halen, maar ook omdat Anderlecht beseft dat de middenveld­er in juli onhoudbaar wordt. Woensdag was hij tegen Westerlo alweer goed voor twee assists en een goal en hij legde nooit betere statistiek­en voor dan nu.

“Zoals Youri nu voetbalt, wekt hij veel interesse op”, aldus Van Holsbeeck. “Eigenlijk is het al buitengewo­on dat we al drie seizoenen van zo’n talent zal kunnen genieten. Dat op zich is al een pluim voor onze jeugdwerki­ng, maar als Belgische topclub weet je dat je zo’n belofte op een bepaald moment zal verliezen. Tielemans prijkt op alle lijstjes met grootste beloftes in Europa en straks kan hij zich in Europa nog eens tonen tegen Zenit. Van een jongetje die voetbalde voor het plezier is hij een man geworden met veel verantwoor­delijkheid. Zijn maturiteit is impression­ant en straks wordt hij ook nog papa. We weten dat hij gevolgd wordt door grote clubs.”

“Niet naar China”

Tielemans zelf wil zijn focus behouden. “Momenteel telt alleen Anderlecht. Ik krijg veel vertrouwen van de coach en voel me belangrijk voor de groep. Ik kan nog progressie boeken, maar ik heb dit seizoen al enkele belangrijk­e stappen gezet. Natuurlijk weet ik dat er elke week scouts zijn, maar we zien wel na het seizoen.” Waar Tielemans naartoe zal gaan, moet nog blijken. Anderlecht wil liefst een recordbedr­ag van 22 miljoen voor hem en dat is een prijs die alleen de grootste clubs - genre Juventus, Atlético Madrid en Tottenham - betalen. “Zijn bestemming zal afhangen van verschille­nde factoren”, besluit Van Holsbeeck. “Youri weet dat hij heel ver kan raken en heeft een carrièrepl­an in zijn hoofd. Hij zal niet naar China gaan, neen. Op Westerlo zaten maar liefst honderd scouts in de tribune. Al wordt natuurlijk niet alleen Tielemans gevolgd.”

Herman Van Holsbeeck (manager Anderlecht) ‘‘Youri is een man geworden, met veel verantwoor­delijkheid. Zijn maturiteit is impression­ant en straks wordt hij ook nog papa.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium