Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen het resultaat telt”

Voor Cedomir Janevski is het spel vanavond van ondergesch­ikt belang

- WIM HOUTTEQUIE­T

Voor WaaslandBe­verencoach Cedomir Janevski telt vanavond enkel het resultaat in de onderlinge confrontat­ie tegen Westerlo. De Macedoniër rekent vanavond op de flitsen van Steeven Langil om de eerste zege van het nieuwe jaar in de wacht te slepen.

Waasland-Beveren en Westerlo vechten vanavond een belangrijk­e strijd uit in de kelder van het klassement. Voor Waasland-Beveren-coach Cedomir Janevski is het spel vanavond van ondergesch­ikt belang. “Morgen ( vanavond, red.) telt enkel het resultaat”, stelt Janevski duidelijk. De Macedoniër verwacht dan ook geen mooie pot voetbal op de Freethiel. “Eerlijk? Het wordt een zenuwslope­nde partij. Ik verwacht een hevige strijd met veel inzet en duels. Al probeer ik altijd positief voetbal te brengen in combinatie met discipline en kracht.” Met een nederlaag houdt Janevski in ieder geval geen rekening. “Als je er van uit gaat dat je gaat verliezen, ben je op voorhand al verloren. Wie geloofde er misschien dat Portugal of Griekenlan­d Europees kampioen konden worden? Kijk, in het voetbal is werkelijk alles mogelijk. Met alle respect voor Wes- terlo, maar we spelen ook niet tegen Barcelona. Ze zitten eveneens in slechte papieren.” Bij Waasland-Beveren is de honger groot om de eerste overwinnin­g van het jaar te pakken. “De spelers beseffen maar al te goed het belang van deze wedstrijd”, vertelt Janevski. “Hoe je het ook draait of keert, het is een cruciaal weekend voor ons. We spelen zelf tegen een ploeg die amper een punt achter ons staat, daarnaast vechten Moeskroen en Eupen ook een onderling duel uit. De ploegen die dit weekend punten pakken, doen ongetwijfe­ld een gouden zaak in het klassement. Maar let op, beslissend zal het nog niet zijn.”

Flitsen van Langil

Als Waasland-Beveren vanavond de eerste overwinnin­g van het nieuwe jaar in de wacht wil slepen, moet de foutenlast drastisch omlaag. Het zou niet de eerste keer zijn dat de Waaslander­s een cadeautje in geschenkve­rpakking weggeven. “We moeten individuel­e fouten proberen te vermijden”, aldus Janevski. “Op dit niveau betalen we elke fout cash. Hoe minder fouten we maken, hoe meer kans we hebben om te winnen.” Janevski kan vanavond voor het eerst een beroep doen op de flitsen van Steeven Langil. Bij Waasland-Beveren hopen ze dat hij voor de broodnodig­e doelpunten en assists zorgt. Met zes doelpunten en evenveel assists toonde de flankaanva­ller vorig seizoen al zijn kwaliteite­n bij de Oost-Vlamingen. Janevksi hoopt dat hij dat in de zeven resterende wedstrijde­n - Langil is niet speelgerec­htigd voor de inhaalmatc­h tegen Genk - nog eens overdoet. “Langil is een speler die de wedstrijd in een flits kan openbreken”, verduideli­jkt Janevski. “Hij heeft heel veel kwaliteit en ervaring. Vooral die ervaring ontbraken we de laatste weken in ons aanvallend compartime­nt. Maar we mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen, voet

bal is en blijft een collectiev­e sport. We mogen niet verwachten dat hij opeens alles gaat oplossen.”

Voorlopig is het nog koffiedik kijken of Langil vanavond meteen in de basis start. “Langil is fit maar kan nog geen hele wedstrijd spelen. Persoonlij­k weet ik nog niet of hij morgen ( vanavond, red.) zal starten. Maar als invaller kan hij natuurlijk ook de wedstrijd doen kantelen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium