Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo druk zetten geeft een goed gevoel”

Eric Van Meir komt weer op kop met Pallieters

- KURT GULDENTOPS

Lierse is nog niet uitgepraat in de strijd om de tweede periodetit­el in 1B. Met een fel bevochten maar verdiende 23zege bij een dolend OH Leuven zetten de Pallieters opnieuw felle druk op Antwerp. Lierse is zelfs (even?) leider.

Amper twee overwinnin­gen in zijn jongste zeven wedstrijde­n zetten Lierse het mes op de keel aan de vooravond van de afspraak bij OH Leuven, waar de Pallieters begin november ondanks een krappe 0-1zege toch nog de eerste periodetit­el uit handen zagen glippen. Maar de laatste hoop op winst in de tweede periode hielden de Lierenaars gisteren op basis van een sterke en volwassen eerste helft wel fraai overeind in de universite­itsstad. Na goed een halfuur zat Lierse al helemaal op rozen, nadat Ludovic Buysens het leer eerst in het dak van het doel had gelepeld, Dylan De Belder met zijn achttiende seizoensgo­al een missertje van Masika had gecorrigee­rd en de Keniaan zelf met een heerlijke plaatsbal voor 0-3 had gezorgd.

Perfect

“Voor rust deden we het perfect”, vond coach Eric Van Meir. “We waren dodelijk op de tegenaanva­l, toonden efficiënti­e en speelden het goed uit. Tijdens de rust heb ik geprobeerd om iedereen scherp te houden, maar toch sluipt er altijd een percentage gemakzucht in de ploeg bij zo’n voorsprong. Na de rust hadden we het sneller moeten afmaken, dat is een werkpunt.” Lierse kwam in die tweede helft inderdaad nog in de problemen, toen Loemba voor 1-3 zorgde. Maar een alweer secure Mike Vanhamel vermeed groter onheil met enkele knappe parades. Pas in de slotminuut milderde Casagolda nog op de stip tot 2-3. “Tja, op dat moment had de 1-4 al tegen de touwen moeten hangen”, merkte Van Meir op. “Blijft Ankomah van de bal, dan scoren we die ook. Op zulke fases moeten we intelligen­ter zijn. Net zoals we het tegen het soort gevechtsvo­etbal dat OH Leuven hanteert moeilijk blijven hebben. Maar kom, ik zat na rust een paar keer ongemakkel­ijk op de bank, maar echt gezweet heb ik niet. De zege is hoe dan ook verdiend.”

Vier finales

Dankzij zijn zevende winst op ver- plaatsing komt Lierse zowaar opnieuw aan de leiding in het tweede periodekam­pioenschap. Die eerste plaats moeten de geelhemden mogelijk morgen wel al opnieuw inleveren, wanneer rivaal Antwerp minstens een punt plukt op bezoek bij Tubeke. “Dat is mogelijk, maar we zetten alvast opnieuw druk op de tegenstand­er. Er wachten ons nog vier finales, Ieder weekend ziet het klassement er anders uit. Het is nu aan Antwerp en Roeselare om te antwoorden. Erg comfortabe­l kunnen ook zij zich niet voelen bij de huidige situatie. Wij hebben ons ding gedaan”, besloot Van Meir.

 ?? FOTO BELGA ?? De drie doelpunten­makers: Felicitati­es van Buysens en De Belder voor Masika.
FOTO BELGA De drie doelpunten­makers: Felicitati­es van Buysens en De Belder voor Masika.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium