Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een loodzware week”

- PATRICK CEULEMANS

Zondag begint Port of Antwerp Giants aan een belangrijk­e week. In zeven dagen tijd neemt de havenploeg het op tegen Brussels, Oostende en Okapi Aalstar. Na dat drieluik zit de heenronde van de EuroMillio­ns League erop. “Wij willen halfweg minstens op de tweede plaats prijken”, stelt cokapitein Mike Smith.

Na het knappe avontuur in de FIBA Europe Cup moet Port of Antwerp Giants de komende maanden de focus leggen op de EuroMillio­ns League. Met 11 op 15 prijkt de selectie van coach Roel Moors op een stevige tweede plaats. Wil Antwerp een rol van betekenis spelen in de play-offs, dan is op 10 mei (het einde van de reguliere competitie) een stek in de top 3 aan de orde. “De komende week staat in eerste instantie met stip genoteerd. Na die week is de competitie halfweg en hopen we minstens op de tweede plaats te prijken. Dat zou ideaal zijn voor de terugronde. De komende week moeten we onze goede positie veiligstel­len”, aldus Mike Smith. “Het programma oogt met een trip naar Brussels, een thuiswedst­rijd tegen Oostende ( 1 februari, red) en een verplaatsi­ng naar Okapi Aalstar ( 4 februari, red) loodzwaar. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en beginnen met Brussels. In eigen huis zijn de Brusselaar­s ijzersterk. Willen we deze belangrijk week goed inzetten, dan zal verdedigen­de intensitei­t gedurende de ganse wedstrijd een must zijn. In Prievidza was het op sommige momenten in defense al beter. Op dat vlak bevestigen en meer stops maken is de boodschap.” Het Brussels van Sinjoor Domien Loubry en het ex-Giants-duo Alex Lichodzije­wski-Brandon Ubel mist alvast Guy Muya. De ex-Belgian Lion is met een voetletsel nog twee weken buiten strijd.

Beghin onzeker

“Ik speel zondag op Brussels”, zei Christophe Beghin bij de terugkeer donderdag uit Slowakije. De Brusselaar van Antwerp Giants wil in de hoofdstad de Giants mee aan de twaalfde competitie­zege helpen. In Prievidza was Beghin wegens een rugblessur­e niet inzetbaar. “De reis en een slechte nachtrust waren te belastend voor de rug. Ik probeerde nog in de opwarming, maar in samenspraa­k met de sportieve en medische staf werd beslist om te focussen op de competitie. Na een behandelin­g en een check-up bij de specialist verwacht ik zondag dan ook op het parket te staan”, bleef de ancien en drievoudig­e Speler van het Jaar optimistis­ch.

Roby Rogiers hervatte na een voetletsel donderdag de trainingen en is ook opnieuw inzetbaar.

Als Oostende vanavond het steeds pikante duel bij Okapi Aalstar verliest, kunnen de Giants mits winst in Brussels opnieuw naast de kustploeg coleider worden.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Smith legt aan.
FOTO TOM GOYVAERTS Smith legt aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium