Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verschil met goede wedstrijde­n van voor de winterstop was echt enorm gr oot”

- (en)

Na het debacle van vorig weekend tegen Hades, trekt Cappellen dit weekend opnieuw naar Limburg. Roodgeel gaat op bezoek bij Thes, dat virtueel nog steeds op kop staat. Niet meteen de ideale tegenstand­er dus om revanche te nemen voor de prestatie van vorige week. Al ziet Seppe Kil dat anders. “We hebben niets te verliezen.”

Door de afwezighei­d van de geblesseer­de Dirk Mathyssen wordt Seppe Kil straks wellicht nog eens vooraan uitgespeel­d. “Helemaal nieuw is dat niet voor mij”, zegt Kil. “Bij Rupel Boom speelde ik ook al vaak centraal in steun van de diepste spits en in het begin van het seizoen hebben we het ook bij Cappellen al eens uitgeprobe­erd. Uiteindeli­jk zijn we overgescha­keld op een systeem met Dirk Mathyssen en Stef Van den Heuvel als speerpunte­n en verhuisde ik naar de linkerflan­k.”

Al is de positiewis­sel van Kil voorlopig wel nog onder voorbehoud. “Het zal er vooral van afhangen wie er vanavond allemaal bij is. Onze kern werd deze week zwaar geteisterd en pas vanavond zullen we volledig zicht krijgen op de definitiev­e samenstell­ing van onze ploeg.” Omdat Thes uitzicht heeft op de leiderspla­ats, verwacht Kil dat de thuisploeg vanaf de start druk naar voeren zal zetten. “In de heenwedstr­ijd incasseerd­en we na minder dan een minuut al een tegentreff­er, waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten moesten aanlopen. Dat scenario moeten we hoe dan ook vermijden. Niet door terug te plooien, maar door zelf het initiatief te nemen. De prestatie van vorige week stond in schril contrast met de wedstrijde­n van net voor de winterstop. Hopelijk hebben we straks het goede ritme weer te pakken en kunnen we de virtuele leider pijn doen. Jasper Vandebroek speelde vorig seizoen met Pelt tegen Thes. Hij vertelde ons dat de thuisploeg steeds kan buigen op een grote aanhang. Die stuwt de ploeg naar voren, maar het moet ook ons een boost geven.”

Ploegnieuw­s: Kristof Maes (schouder), Nick Van Asch (enkel), Dirk Mathyssen (enkel), Maxim Deckers (adductoren) en Robin Lenaerts (gele schorsing) zijn afwezig. Robbe Kil is onzeker door een knieletsel. Roel Van Hemert trainde donderdag niet vanwege een blokkage in de rug en is eveneens twijfelach­tig.

Kern: Vandenboss­che, Vandebroek, Volant, Petersen, Van Hemert, Van den Brande, R. Kil, Spies, Engelen, S. Kil, Van den Heuvel, Kempeneers, Wouters, Claessens, Willemsen, Verhagen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium