Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Virton is onze grootste concurrent voor de titel”

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk gaat vanavond op het eigen Kiel op zoek naar een elfde competitie­zege op rij. Gemakkelij­k wordt die opdracht allerminst volgens rechtsacht­er Guillaume François, die Virton tipt als zwaarste concurrent in de strijd voor promotie.

Sinds Marlon Pereira wegens ziekte uitviel, heeft Guillaume François zijn kans gegrepen. De voorbije weken startte hij als rechtsacht­er steevast in de basis. “Ik voel me ook beter worden met de week”, zegt François. “Bij mijn debuut in Sprimont kon ik al onmiddelli­jk scoren. Daarna hield een vervelende blessure me enkele weken van het veld. Ik heb hard gewerkt om terug te komen. Dat is gelukt, maar het kan nog beter. Veel wedstrijde­n spelen, kan helpen om opnieuw te groeien naar mijn niveau van voor mijn zware blessure twee jaar geleden. Ik voel me prima bij Beerschot Wilrijk. De uitdaging waar we voor gaan, is bijzonder leuk.”

Met wedstrijde­n tegen Virton en Heist spelen jullie nu tweemaal op rij voor eigen volk. “Dat is een altijd een voordeel. Het is prettig om te spelen met de steun van onze supporters in de rug. Je waant je in eerste klasse. Toch wordt het tegen Virton geen makkelijke opdracht. Ik zie die ploeg als zwaarste concurrent voor de promotie. We wonnen onze twee laatste wedstrijde­n zonder echt goed te voetballen. Al was dat ook onmogelijk op die bevroren velden. Tegen Virton kunnen we zien waar we staan. Ik zie het als een referentie­match voor de toekomst. Winnen is het belangrijk­ste, maar we moeten ook aandacht hebben voor de details. We kennen nog iets te vaak mindere periodes tijdens een match. Negentig minuten lang ons beste niveau te halen, dat moet de uitdaging zijn.”

Jullie gingen de voorbije week een dagje langlaufen. Hoe is dat gelopen? “Het was fantastisc­h gewoon. We trokken naar mijn geboortedo­rp Champlon voor een tocht van tien kilometer in een feeëriek decor. Fysiek was dat best zwaar, dik twee uur langlaufen, zeker als je het niet gewend bent. Zelf woon ik met mijn vriendin ( Aisling D’Hooghe, die het doel verdedigt bij de Red Panthers, ons nationaal vrouwenhoc­keyteam, red.) op dit moment in Waterloo, maar het was bijzonder leuk voor mij om met mijn ploegmakke­rs nog eens in mijn geboortest­reek te vertoeven.” Ploegnieuw­s: Marc Brys kiest uit dezelfde brede kern als vorig weekend. Bjorn Ruytinx en Youssef Boulaouali blijven onbeschikb­aar.

Kern: Clepkens, Steelant, Pereira, François, De Maeyer, Swinkels, Prychynenk­o, van den Bergh, De Jonghe, Thompson, Pietermaat, Geudens, Ragolle, De Beule, Schaessens, Maes, Messoudi, Losada, Vermeiren, Rusu en Placca.

 ?? FOTO RR ?? De spelers van Beerschot Wilrijk eerder deze week op de skilatten. Vandaag trekken ze hun voetbalsch­oenen weer aan voor de wedstrijd tegen Virton.
FOTO RR De spelers van Beerschot Wilrijk eerder deze week op de skilatten. Vandaag trekken ze hun voetbalsch­oenen weer aan voor de wedstrijd tegen Virton.
 ?? FOTO RR ?? Guillaume François met zijn vriendin Aisling D’Hooghe, doelvrouw bij de Red Panthers.
FOTO RR Guillaume François met zijn vriendin Aisling D’Hooghe, doelvrouw bij de Red Panthers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium