Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo’n reeks als nu is ook voor mij uniek”

- STIJN DRUANT

In eigen huis mag City Pirates vanavond proberen door te gaan op het goede elan van de voorbije weken. Nijlen komt om 20.00u op bezoek in het Jef Mermanssta­dion. Yorgo Van Hove is blij dat de oude tijden bij City Pirates eindelijk weer herleven.

Acht seizoenen is Van Hove ondertusse­n aan de slag in Merksem. Na enkele mindere momenten eerder dit seizoen heeft de 31-jarige flankverde­diger zijn stek gewoon weer opgeëist. “In het begin van het seizoen liep het niet zo lekker en verzeilde ik enkele wedstrijde­n op de bank”, zegt Van Hove. “Maar ik heb mijn plaats teruggepak­t en die niet meer afgestaan. Mijn ervaring speelt zeker mee. Bovendien ben ik ook een speler ben die er altijd en overal voor gaat en het spel eenvoudig houdt.” Na de vlotte zege van vorig weekend tegen Vosselaar krijgt City Pirates met de komst van Nijlen vanavond opnieuw een thuismatch voorgescho­teld. Van Hove is belust op revanche. “Na de nederlaag in de heenwedstr­ijd hebben we wat recht te zetten. Nijlen heeft een van de beste verdedigin­gen uit de reeks, onze aanvallers zullen dus scherp moeten staan. Ik heb echter alle vertrouwen in hen, de laatste weken vinden ze haast blindeling­s de weg naar de netten (met 48 gemaakte doelpunten beschikt City Pirates ondertusse­n over de beste aanval van de reeks, red.). Het is vooral achteraan dat het bij ons nog beter kan. We slikken iets te makkelijk tegendoelp­unten. Ik wijt het aan nonchalanc­e, zeker als we het zoals vorige week te licht opnemen tegen tien tegenstand­ers. We moeten nog meer gefocust zijn.”

Bij een zege tegen Nijlen zet City Pirates een belangrijk­e stap richting de tweede periodetit­el. Dat beseft ook Van Hove, die toch ook al verder kijkt. “Nu denk ik eerst aan die tweede periode, pas nadien moeten we verder kijken en zien waar het schip strandt in de algemene stand. Maar we mogen in elk geval niet al te veel steken meer laten vallen.”

De flankverde­diger is vooral opgelucht dat de oude tijden bij City Pirates stilaan herleven. Dat was toch weer even geleden. Van Hove: “In mijn tijd hier wonnen we twee keer de eindronde. Onder Tom Schipper (twee seizoenen geleden, red.) misten we op een haar na de promotie. Dit seizoen begonnen we dus nog slecht, maar nu draait het echt uit- stekend. Zeker met die 19 op 21 van de laatste weken. Dat heb ik hier zelfs nog nooit meegemaakt. Ook voor mij is dat uniek in mijn periode bij City Pirates.”

Ploegnieuw­s: Schrauwen, Yilmaz, Van Den Abeele en Van Sanden speelden met de beloften. Verbiest, Smets, Vertommen, El Jattari (geschorst) en Deboeure zijn onbeschikb­aar. Kern: Borges, Daas, Delalieux, Dermaut, Kwik, Nesen, Roef, Schrauwen, Seifferman­n, Van den Bogerd, Van Hove, Van Den Abeele, Van Den Broeck, Van Sanden, Van Zantvoort.

 ?? FOTO SMB ?? Yorgo Van Hove. “Soms nemen we het nog iets te licht op. Dat moet er nog uit.”
FOTO SMB Yorgo Van Hove. “Soms nemen we het nog iets te licht op. Dat moet er nog uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium