Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik doe er nog een jaartje Nijlen bij”

- (givl)

Na de zes op zes van de voorbije weken trekt Nijlen zaterdag op bezoek bij City Pirates. Makkelijk zal het voor blauwwit niet worden, maar Jens Dijck heeft wel goed nieuws voor de Nijlense supporters. De assistkoni­ng heeft zijn contract bij de club opnieuw voor een jaar verlengd.

“Volgend seizoen zal ik aan mijn zesde seizoen bij Nijlen beginnen”, zegt Dijck. “Best een lange periode in het hedendaags­e voetbal. Maar ik voel me hier goed en ben van hier afkomstig, waar kan ik dan beter zijn?” Het is niet dat Dijck geen aanbieding­en van andere teams op zoek heeft. “Enkele clubs hengelen al enkele seizoenen achter mijn diensten, ook clubs uit hogere afdelingen. Ik heb wel eens even nagedacht of ik op zo’n voorstel zou ingaan, maar ik besliste om hier te blijven en mee te werken aan het Nijlense project. We zijn van tweede provincial­e naar vierde klasse gegaan en Nijlen wil ook in de derde amateurkla­sse een stabiele club worden.”

Transfer misschien voor volgend jaar

“Promotie is nu nog geen ambitie, maar op termijn kan het dat wel worden, als het nieuwe complex er staat. Volgend seizoen word ik 27, dan ben ik normaal op het toppunt van mijn kunnen, misschien dat ik dan een transfer overweeg. Maar het kan evengoed dat ik mijn carrière bij Nijlen beëindig. Een spelersgro­ep van wie de meerderhei­d al vijf seizoenen zonder problemen samenspeel­t, dat vind je niet snel.” En wat denkt Dijck van City Pirates? “Die pakken we wel (lacht). Neen, serieus, dat is een heel sterke ploeg en bovendien zijn ze in vorm. We zullen ons best doen om iets mee te graaien. Met Dimitri Nesen speelt er bovendien een van mijn vrienden, ik ben dus zeker op en top gemotiveer­d.”

Ploegnieuw­s: iedereen is fit. Kern: Weyen, Trenson, Pinxten, Luyten Verstraete­n, Haemels, Mellebeek, Brouwers, Thys, Dirckx, De Cnaep, Ooms, Dijck, Verschaere­n, Rynders, Cornelis en Neuts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium