Gazet van Antwerpen Stad en Rand

En wat denken de andere Belgen?

- (bvc)

Tom Meeusen: “Ik zou liegen mocht ik zeggen dat de sfeer aan tafel opperbest is. Ik zou ook niet graag in de plaats van Wout staan. De pers viseert hem. Ook ik ben twee jaar geleden van zulke zaken beschuldig­d. Het is nog steeds mijn meest ambetante periode als crosser. Of ik mijn dopingcont­rolepapier ook zou delen? Ik wil dat zondag na de cross gerust doen. Ervoor niet. Doe ik dat wel, weet ik dat ik Wout enerveer. En Wout is onze kopman. Ik wil dat hij wereldkamp­ioen wordt en om dat te bereiken heeft hij een vlekkeloze voorbereid­ing nodig.”

Laurens Sweeck: “Omdat ik ziek was, werd ook ik in de media beschouwd als een doelwit van de actie van Mathieu en Kevin. Maar dan vergeet je dat ik vorige zaterdag wel heb gecrost. Ik vind hun actie niet slim. Op dat dopingcont­rolepapier staat ook het nummer van hun stalen. Normaal blijven deze stalen anoniem zodat de dopingcont­roleurs op voorhand niet weten welke staal van wie is, om de neutralite­it te vrijwaren. Nu bestaat de mogelijkhe­id dat er met die stalen in de labo’s wel gesjoemeld wordt. Ik zou er niet van verschiete­n, mochten die praktijken gebeuren. Ik ben zo al eens bijna geflikt geweest.”

Gianni Vermeersch: “Ik slaap met Kevin op de kamer, maar we hebben het er nog niet over gehad. Zeggen dat hij bedeesder is dan anders, is moeilijk. Kevin is sowieso geen grote prater. Onze communicat­ie beperkt zich tot:

Wanneer gaan we eten? en Hoe laat

zetten we de wekker morgen?. Dat hij zijn dopingcont­rolepapier online heeft gezet, is zijn zaak. Ik zou het niet doen. Niet omdat ik iets te verbergen heb. Maar een beetje privacy mag toch wel...”

Michael Vanthouren­hout: “Ik verschoot toen ik zag dat Kevin zijn gegevens online zette. Ik ben zijn ploegmaat en weet dat hij zoiets nooit uit zichzelf zou doen. Iemand heeft hem dat opgelegd. Dat is zeker. Of ik het zelf zou doen? Ik weet het niet. Ik heb de voorbije week alleszins geen controle buiten competitie gehad.”

Tim Merlier: “Als Mathieu en Kevin met hun actie geprobeerd hebben om Wout uit zijn comfortzon­e te halen, dan is dat mislukt. Wout is rustig, veel rustiger dan vorig jaar daags voor het WK. Toen moest ik bij elke zin opletten om hem niet nerveus te krijgen. Nu niet. Ik denk ook dat Wout een plan heeft met zijn controlepa­pieren. Wint hij zondag en rijd ik in de top vijf, dan plaatsen wij die van ons ’s avonds online.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium