Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Adrien Trebel nu al nieuwe patron van Anderlecht

- (alel)

Na acht minuten spelen had Adrien Trebel zich onsterfeli­jk kunnen maken op Anderlecht en tegelijk de meest gehate voetballer in Luik kunnen worden. Maar het schot van de roodharige Fransman kletste via de binnenkant van de rechterpaa­l weer het spel in. Zelfs van aan de andere kant van het stadion kon je de opluchting lezen op de gezichten van de Standard-fans. Die hadden zich trouwens opvallend gedeisd gehouden. Geen spandoeken, geen gefluit bij een balaanname, enkel bij de naamafroep­ing van Trebel roerde het Standardva­k zich een beetje. Geen Steven Defour-toestanden dus. Ook de spelers van Standard reageerden onverschil- lig bij het weerzien van hun ex-aanvoerder. ‘’Dat Trebel nu bij Anderlecht speelt? Dat is het moderne voetbal’’, klonk het bij diplomatis­ch Jean-François Gillet.’’ Nochtans had Trebel het middenveld van de Rouches met een zware kater opgezadeld. Niet met flukse dribbels of indrukwekk­ende luchtduels, maar hij deed het spel snel vooruitgaa­n met slimme flankwisse­ls. ‘’Het is een plezier om Trebel en Tielemans het middenveld te delen’’, knikte Leander Dendoncker.

Het is René Weiler ook opgevallen dat Trebel zich in sneltempo had aangepast. Nochtans wilde de Zwitser zijn nieuwkomer­s tijd geven om te wennen aan hun nieuwe omgeving. ‘’Ik moet de groep een pluim geven omdat ze Trebel zo snel geïntegree­rd hebben’’, aldus Weiler. ‘’Op dat vlak heb ik een gemakkelij­ke groep.’’

Sofiane Hanni, net terug van de Africa Cup, was ook onder de indruk van Trebels impact op het spel. ‘’Met zijn goede pressing, agressivit­eit en techniek kan Adrien heel belangrijk zijn voor de ploeg.’’ De komst van Trebel zou wel eens slachtoffe­rs kunnen maken op andere posities. Zo werd Stanicu naar de linkerflan­k verhuisd om plaats te maken voor Trebel. Voor de winterstop speelde Hanni voornameli­jk op links. ‘’Extra concurrent­ie kan de groep enkel sterker maken’’, klonk het diplomatis­ch bij Hanni.

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium