Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TWEEDE KLASSE

-

Soba heeft een logische zege behaald tegen een verdienste­lijk Fellows. De bezoekers bleven aanvankeli­jk met driepunter­s in de buurt van de thuisploeg: 22-19. Marion en Devillé drukten even door naar 32-23 maar Aertssen bracht Fellows terug naar 40-36. Bogaerts zorgde voor de 47-38-ruststand. In de tweede helft moesten de bezoekers definitief de rol lossen. Marion pakte uit met enkele mooie dunks en de twintiger was een feit: 72-52. In een overbodig vierde kwart liet Soba het tempo wat zakken. Van Den Brande wilde van geen wijken weten, maar kreeg aanvallend te weinig steun. De overwinnin­g kwam dan ook niet meer in gevaar. (luhe)

SOBA: Marion 22, Devillé 18, Bogaerts 14, Balanga 10, Gorremans 7, Haerbos 6, Van Kempen 6, Van Den Berghe 4

FELLOWS EKEREN: Van Den Brande 23, Rojas Palma 11, Peeters 11, De Cock 8, Biot 8, Rademakers 6, Aertssen 5, Bessems 5

Gent Hawks bleef ook tegen Port of Antwerp Giants Two in eigen midden ongeslagen en boekte een afgetekend­e overwinnin­g. De Young Guns van de Giants, zonder Yannick Schoepen en Rogiers, bleven in het eerste kwart in het zog van de Oost-Vlamingen: 22-18. Joeri Vermoesen (22 punten) en Lhôte (21 punten) drukten in het tweede schuifje door naar een 51-36-bonus halfweg. Kanda en Van De Broeck scoorden voor Giants Two maar de Gentenaars drukten verder door: 79-50 na drie kwarts. Het slotkwart was nipt voor de Sinjoren. De winst van Gent Hawks lag echter al in een definitiev­e plooi. (cpm) PORT OF ANTWERP GIANTS TWO: Kanda 15, Peeters 9, Van De Broeck 16, Vervoort 10, Van Gielen 0, Mwendanga 8, Van Den Langenberg­h 10, De Valck 6, Braet 0, Coppens 4, George 0

In een felbetwist­e, soms zelfs bitsige derby hebben de bezoekers verdiend de drie punten meegenomen naar Boechout. In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Het duo Celis-Van Hoey had steeds een ant- woord op een sterke Vermeersch en Bouckaert. Met een buzzerbom besliste Sam Van Hoey over de 40-40-stand halfweg. Ook in de tweede helft bleef het spannend tot 58-59. Celis zorgde dan voor een 60-65-tussenstan­d halfweg het vierde kwart. Bij de thuisploeg kwam de nederlaag in zicht en de frustratie­s kregen de bovenhand. Enkele onsportiev­e fouten en veel gemiste vrijworpen (17 op 35) waren het gevolg. Celis en Van Hoey hielden het hoofd koel en maakten het af. (luhe) GEMBO: Vermeersch 16, Bouckaert 14, Van Rillaer 8, Renier 8, Goethaert 7, Beaujean 5, Iliaens 5, Vanaken 4

OXACO: Celis 28, Van Hoey 21, De Meyer 8, Nau 8, Derby 5, Van Gelder 4, Pegg 2, Dekkers 2, De Hoon 2

?? FOTO SMB ?? Devillé scoort voor Soba.