Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bejaard koppel voor de zesde keer overvallen

- (jbs)

Een bejaard koppel uit Borgerhout is al voor de zesde keer thuis overvallen. Telkens wisten de daders met een smoesje binnen te geraken.

Al 61 jaar vormen de slachtoffe­rs, die al heel hun leven in Borgerhout wonen, een koppel. De jongste tijd voelen ze zich allesbehal­ve veilig: in enkele maanden tijd werden ze in hun eigen huis zes keer overvallen. Telkens geraakten de daders met een smoes binnen. “Ik ben doodsbang”, vertelt de vrouw (83) in een interview aan de regionale televisiez­ender ATV. “Als ik jonger was geweest, was ik al lang verhuisd.” Omdat ze bang zijn geworden, willen de slachtoffe­rs het relaas enkel anoniem doen. “Een man kwam aanbellen en zei dat hij ons beter wilde leren kennen”, vertelt de vrouw. “Opeens drong hij mee onze woning binnen en eiste hij 75 euro. We wisten hem buiten te werken door 25 euro te geven. ‘Ik kom nog wel terug’, zei hij nog.” “Ik zag nog hoe de dader buiten een auto instapte met daarin twee andere mannen”, gaat de echtgenoot verder.

Ook vriend aangevalle­n

Het koppel deed aangifte bij de politie. “Daar vertelden de agenten ons dat het om een bende ging die actief is in Borgerhout en Deurne.” En alsof het allemaal niet erg genoeg is, zou een vriend van het paar vorige week op straat zijn neergeslag­en en beroofd van zijn bezittinge­n. Uit moedeloosh­eid zou de man echter geen aangifte hebben gedaan. De politie voert een onderzoek naar de twee zaken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium