Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan geen negen verdediger­s meepakken”

- (dvd)

Cocalic en Vitas terug uit schorsing Van Cleemput van basis naar tribune Ook wintertran­sfer Ninis er niet bij “Dimata? Die mocht ik niet opstellen”

KV Mechelen treft een Oostende in euforie. “Knap dat ze zich voor de bekerfinal­e plaatsten. Ik wil hen daarvoor felicitere­n. Alleen hoop ik dat ik dat morgen ( vandaag, red.) niet opnieuw moet doen”, glimlacht Ferrera. “Ze zijn dinsdag in Genk wel heel diep moeten gaan, doordat ze zo stevig aan de match waren begonnen. Hopelijk hebben ze er wat energie verloren.” Tegen Genk koos Ferrera nog voor een ‘jaren 70-tactiek’ door Paulussen op Pozuelo te plakken. Tegen Oostende staat Paulussen echter gewoon weer op rechtsback. “Het experiment heeft ons geholpen, maar in België is er maar één Pozuelo. Berrier? Dat is een ander type speler. Hij is niet zo vaak aan de bal als Pozuelo bij Genk. Maar uiteraard moeten we hem ook niet te veel tijd en ruimte geven. Jali, Jonckheere, Musona en El Ghanassy evenmin.

DAVID VAN DEN BROECK Bij Oostende komt het gevaar van verschille­nde kanten.” Contractpe­rikelen Zeker ook van Nany Dimata, de 19-jarige spits die Ferrera vorig seizoen bij Standard onder zijn hoede had. “Ik nam hem mee op stage en hij liet een goeie indruk, maar ik had niet verwacht dat hij bij Oostende zo’n goeie entree zou maken en na 24 matchen al acht keer zou hebben gescoord. Nu, dat hij onder mij niet speelde, daar kon ik niet veel aan doen. In de reguliere competitie was er geen tijd om te experiment­eren. Ik wou hem wel brengen in Play-off 2, maar dat mocht dan weer niet van het bestuur. Contractpe­rikelen, hij wou niet bijtekenen en zo.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium