Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijna vrij na 22 jaar cel, maar nu gelinkt aan oude kindermoor­den

- (phu)

Het Franse gerecht vermoedt dat de Gentse kindermoor­denaar Willy Van Coppernoll­e (73), die tot levenslang is veroordeel­d maar binnenkort kan vrijkomen, ook de moord op twee Franse jongens van 6 en 8 jaar op zijn geweten heeft.

Willy Van Coppernoll­e (73) is een recidivist zonder weerga. Al 22 jaar zit hij in de cel, na meer dan dertig veroordeli­ngen. De Gentse ex-kok en zoon van een militaire vader, die zich schuldig maakte aan incest, liet in de jaren zeventig en tachtig een spoor van vernieling achter in ons land. Goed voor 34 passages voor de strafrecht­er, vaak bij verstek, voor onder meer aanranding­en en verkrachti­ngen. Van Coppernoll­e bleek een op seks belust roofdier dat voor niets of niemand terugdeins­de en zeer gewiekst tewerkging. Hij kon zich jaren schuilhoud­en in Frankrijk en uit de cel blijven.

In het Franse departemen­t Gard kruiste hij op 27 maart 1993 het pad van de elfjarige Abdeljabba­r Dkhissi. De jongen werd onderworpe­n aan van Coppernoll­es perverse grillen en werd dood teruggevon­den. Korte tijd later kon de pedofiele moordenaar opgepakt worden. Twee jaar later, in 1995, werd de Gentenaar in Frankrijk tot levenslang veroordeel­d. In de praktijk zou dat neerkomen op 22 jaar in de cel.

Nog meer doden?

22 jaar later staat Van Coppernoll­e op het punt om onder voorwaarde­n vrij te komen. Maar Franse speurders vrezen dat de Vlaming nog veel meer doden op zijn geweten heeft. Vorige week is Van Coppernoll­e weer uitvoerig verhoord over de befaamde ‘Disparus de l’Isère’, kindjes die ofwel dood werden teruggevon­den, ofwel nooit. Speurders vermoeden dat hij ook achter de dood van Ludovic Janvier (6) en die van Gregrory Dubrulle (8) zit. Beiden verdwenen in 1983. Ook in andere verdwijnin­gsdossiers wordt zijn hand vermoed.

 ?? FOTO BELGA ?? Willy Van Coppernoll­e.
FOTO BELGA Willy Van Coppernoll­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium