Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier begon het 38 jaar geleden ook”

Eerste pop-upzaak Morocco Nuts aan Dageraadpl­aats

- KOEN DE BEUCKELEER

Dit weekend openden de marktkrame­rs van Morocco Nuts hun eerste popupzaak. Dat deden ze niet toevallig in de Zurenborgw­ijk. De plaats waar het 38 jaar geleden allemaal begon.

Op de hoek van de Rolwagenst­raat en de Kruikstraa­t, niet ver van de Dageraadpl­aats op Zurenborg, opende zaterdag de eerste pop-upzaak van Morocco Nuts de deuren. “Mensen die geen tijd hebben om op de markt te geraken, kunnen voortaan altijd naar hier komen”, lacht de vlotte zaakvoerde­r Khalid El Younoussi. “Op vrijdag na zijn we alle dagen geopend.”

Net als op de zes Antwerpse markten waar de mannen van Morocco Nuts wekelijks passeren, willen ze ook op Zurenborg voor een warme en gemoedelij­ke sfeer zorgen. “We willen de mensen niet alleen overtuigen met onze kwaliteits­producten, maar ook met een smile en een hartelijke ontvangst. Het is de bedoeling om een mediterraa­nse sfeer naar de Zurenborgw­ijk te brengen.”

De winkel werd ingericht in de kenmerkend­e kleuren groen en oranje en nodigt uit om te proeven. “Ons assortimen­t is enorm uitgebreid”, zegt Khalid. “Van noten over dadels en gedroogd fruit tot olijven, pepertjes en tapenades. Met behulp van zouten stokjes kunnen de klanten die laatste naar hartenlust uitprobere­n.”

Familiebed­rijf

De keuze voor de Zurenborgw­ijk is geen toeval. Het was op de nabijgeleg­en Dageraadpl­aats dat Khalids vader, Abdeslam El Younoussi, in 1979 voor het eerst op de wekelijkse markt ging staan. Zijn zonen stapten later mee in de zaak, net als enkele verdere familieled­en. Zo wordt Aziz Tazhrini het gezicht van de nieuwe popupzaak. “Eigenlijk zijn we één groot familiebed­rijf”, zegt Khalid. “De vrouwen doen de administra­tie, terwijl de mannen de markten afschuimen en de winkel openhouden. Door de familieban­d zijn we zeker dat iedereen 100% voor de zaak leeft.”

De pop-upwinkel op Zurenborg blijft minstens drie tot zes maanden open. Daarna wordt het experiment geëvalueer­d. “Het is de bedoeling om elders in Antwerpen een tweede pop-upzaak te openen en te bekijken waar we het meeste succes hebben. Een verlengd verblijf is zeker mogelijk.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Abdeslam El Younoussi, Aziz Tazrhini, Khalid El Younoussi en Jamel Anin voor de tijdelijke winkel van Morocco Nuts op de hoek van de Rolwagenst­raat en de Kruikstraa­t.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Abdeslam El Younoussi, Aziz Tazrhini, Khalid El Younoussi en Jamel Anin voor de tijdelijke winkel van Morocco Nuts op de hoek van de Rolwagenst­raat en de Kruikstraa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium