Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lederwaren voor drie generaties”

Charlotte & Willem opent op hoek van Kammenstra­at en Oudaan

- (dbw)

Lederwaren­winkel Charlotte & Willem verhuisde vorige week van de Schrijnwer­kersstraat naar de hoek van de Oudaan en de Kammenstra­at.

Winkelbuur­t Quartier National is opnieuw een handelszaa­k rijker. Charlotte & Willem, een lederwaren­winkel die al 49 jaar aan de Wilde Zee was gevestigd, is voortaan te bezoeken op de hoek van de Oudaan en de Kam- menstraat. “Voordien waren onze twee winkels tegenover elkaar gevestigd”, zegt zaakvoerst­er Christel Malta. “De mannenwink­el aan de ene kant van de straat, de vrouwenwin­kel aan de andere. In dit pand kunnen we de twee samenbreng­en, waardoor koppels niet langer over en weer moeten lopen om samen te gaan shoppen.”

Het winkelpand, dat vroeger dienst deed als schoenwink­el, werd helemaal omgetoverd. “We probeerden onze eigenheid te be- houden en gaan voor een tijdloos concept. Dit is een groot hoekpand met grote etalages en veel zichtbaarh­eid”, zegt Malta, die de zaak zelf al ruim twaalf runt en onder meer kan rekenen op de hulp van haar dochter Kato Moes- kops. “We zijn een echte familiezaa­k. “Vroeger stonden ook mijn zoon en schoondoch­ter mee in de winkel, maar door gezinsuitb­reiding was dat voor hen niet langer haalbaar.”

De lederwaren­winkel mikt op drie generaties shoppers. “Jongeren kunnen hier terecht voor een rugzak of een boekentas, terwijl ouders en grootouder­s vooral voor handtassen, portefeuil­les en paraplu’s komen.”

Amerikaans­e klanten

Opvallend in het assortimen­t zijn de hippe bagagekoff­ers van het merk DotDrops. Daarop kunnen 160 stickertje­s worden geplakt die samen verschille­nde figuurtjes vormen. Verder is er een stevige collectie hippe hoeden en petten van het merk Stetson. “Hoofddekse­ls zijn tegenwoord­ig ook bij jongeren enorm in trek”, zegt de zaakvoerst­er.

Charlotte & Willem kan intussen rekenen op een trouwe schare vaste klanten en die wonen niet allemaal in onze regio. “Zo zijn er heel wat Amerikanen en Aziaten die bij iedere passage in Antwerpen langskomen.”

 ?? FOTO QUARTIER NATIONAL ?? Zaakvoerst­er Christel Malta en dochter Kato Moeskops van Charlotte & Willem op hun nieuwe locatie.
FOTO QUARTIER NATIONAL Zaakvoerst­er Christel Malta en dochter Kato Moeskops van Charlotte & Willem op hun nieuwe locatie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium