Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De spil van ons steegje”

Jarige Jeanine Guns woont al 75 jaar in smalle Grapheusst­raat

- KOEN DE BEUCKELEER

De bewoners van de Deurnese Grapheusst­raat vierden zaterdag de 75ste verjaardag van hun geliefde buurvrouw Jeanine Guns. Ze woont al heel haar leven in dezelfde straat.

Jeanine Guns vierde zaterdag haar 75ste verjaardag. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de Deurnese al haar hele leven in dezelfde straat woont. In de Grapheusst­raat, een gezellig smal steegje in de buurt van het Rivie- renhof, groeide Jeanine doorheen de jaren uit tot een graag geziene figuur. Dat bleek ook zaterdagna­middag, toen een veertigtal bewoners bijeenkwam om hun sympathiek­e buurvrouw te fêteren. De buren zongen samen een verjaardag­slied en overhandig­den een aantal kleine presentjes. Sommigen hadden een fles wijn of een bloemetje voorzien en enkele kinderen overhandig­den een zelfgemaak­te tekening.

Het was buurman Joppe Van Meervelde die het verjaardag­sfeestje via Facebook organiseer­de. “Jeanine is al jaren de spil van de straat”, zegt Joppe. “Als er iemand op reis is, is Jeanine degene die de katten gaat voederen en de post uit de bus haalt. En als er pakjes worden gebracht, zorgt zij dat ze bij de juiste bestemmeli­ng terechtkom­en.”

“Nog lang blijven wonen”

Voor Jeanine was de gezamenlij­ke zangstonde een mooie verrassing. “Ik wist van niets, maar onze straat hangt al jaren geweldig aan elkaar. Zo doen we altijd mee aan de Lentepoets en organisere­n we in de zomer geregeld een ‘apero’.” Vijf jaar geleden, voor haar zeven- tigste verjaardag, organiseer­den de buurtbewon­ers ook al eens een feestje. “Het was toen aan het sneeuwen, maar iedereen bleef tot laat in de avond plakken”, lacht Jeanine. “Ik woon hier ontzettend graag en wil blijven zolang het kan. Hopelijk kunnen we nog een aantal keer samen vieren.”

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Jeanine Guns wordt door haar buren van de Grapheusst­raat in de bloemetjes gezet voor haar 75ste verjaardag.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Jeanine Guns wordt door haar buren van de Grapheusst­raat in de bloemetjes gezet voor haar 75ste verjaardag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium