Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Karen Damen gidst BV’s naar een beter leven

Ex-K3-zangeres speelt nu zelf personal coach

- TOM DE LEUR

Vier gaat een opvolger maken van Perfect?, het programma waarin Karen Damen (42) alles uit de kast haalde om haar lichaam en geest in balans te krijgen. Damen gidst in die opvolger een aantal bekende Vlamingen naar een beter leven. Het einddoel: de twintig kilometer van Brussel.

Als het even kan, wil Vier nog wat garen spinnen uit het succes van Perfect?, in 2015 een van dé verrassing­en op televisie. Karen Damen, die toen haar eerste stapjes zette buiten K3, probeerde twee maanden lang de meest bizarre middeltjes uit die haar door vrouwenbla­den werden aangepraat om een perfect lijf en leven te bereiken.

Best bekeken programma

De manier waarop Karen Damen zonder complexen of kapsones haar overtollig­e kilo’s, haar angsten en haar kleine kantjes in de schaal gooide, sloeg meteen aan. Met een gemiddelde van 234.611 kijkers was Perfect? het best bekeken programma op Vijf sinds de overgang van Vijftv naar Vijf in 2012. De reacties waren zo overweldig­end dat Damen een exclusivit­eitscontra­ct tekende met Vier en Vijf.

Terwijl Damen begin januari haar debuut in het theater maakte met de komedie Blind

Date, werkt Vier aan een opvolger van Perfect? Maar omdat het geen zin heeft het experiment van Karen Damen nog eens over te doen, wil Vier haar dit keer uitspelen als een ervaringsd­eskundige die BV’s op sleeptouw neemt in hun streven naar een beter leven.

Karen Damen zal de levenswijz­e van de BV’s tegen het licht houden en hulpmiddel­en aanreiken om het anders en beter te doen. Het einddoel is duidelijk: samen de 20 kilometer door Brussel uitlopen en evalueren wat ze geleerd hebben, wat ze gaan volhouden en welke remedie je reinste onzin was.

De 20 km door Brussel wordt op 28 mei gelopen, de opvolger van Perfect? zou later dit jaar te zien zijn. Niet op vrouwenzen­der Vijf, maar op Vier.

‘Karen maakt een plaat’

Uiteraard is Karen Damen ook volop een muzikale carrière aan het uitbouwen. Dit voorjaar neemt ze haar eerste eigen plaat op, en daar zijn zoals eerder gemeld ook camera’s bij. Het resultaat zal Karen maakt een Plaat heten. Wanneer dat programma te zien is, staat nog niet vast.

 ?? FOTO VIJF ?? Karen Damen: eerst te zien in de opvolger van Perfect?, later in het programma Karen
maakt een Plaat.
FOTO VIJF Karen Damen: eerst te zien in de opvolger van Perfect?, later in het programma Karen maakt een Plaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium