Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dikke miserie”

Zieke Sanne Cant schittert niet in regenboogt­rui

- (kle)

Sanne Cant had zaterdag haar supporters in eigen gemeente graag vergast met een zege in haar regenboogt­rui. De Nederlands­e Maud Kaptheijns stak daar een stokje voor. Zondag in Hoogstrate­n werd Sophie de Boer de laureate en moest Cant het stellen met een vierde plaats.

“Ik heb er alles aan gedaan om de overwinnin­g binnen te halen”, pruilde de wereldkamp­ioene zaterdagmi­ddag. “Maar in de laatste rechte lijn heb ik de fout gemaakt om alleen met Verdonscho­t bezig te zijn. Ik dacht dat zij zelf de spurt zou inzetten, maar plots hield ze in en wachtte ze af. Opeens zag ik dan Kaptheijns langs de andere kant van de weg met veel snelheid voorbij ons gaan. Daar had ik niet meteen op gerekend. Ik keek ook even de verkeerde kant uit op dat moment en wist evenmin dat ze zo kort achter ons zat. Dat was een misrekenin­g. Toen ze dan ook nog meteen 20 meter voorsprong had, was dat net iets van het goede te veel om nog te kunnen goedmaken.”

Cant was ook gisteren in Hoogstrate­n duidelijk niet op haar sterkst en had niet dezelfde power in de benen van een week eerder op het WK. “Mijn benen waren wel in orde, maar vanaf mijn heupen tot mijn hoofd was het dikke miserie. Zonder twijfel nog een gevolg van mijn ziekte van de voorbije weken. Het was nog veel meer afzien dan een dag eerder. Ik geraakte maar niet vooruit. Ik hoor nu zelfs dat mijn voorsprong in het algemeen klassement van de Superprest­ige op zeker moment tot een schamel puntje herleid was. Gelukkig heb ik dat daarna nog wat kunnen ombuigen.”

Wel eindzege

Nog geen eerste zege in de regenboogt­rui dus en dat stak toch wat bij Cant. “Het was heel plezierig om dit weekend in die regenboogt­rui die wedstrijde­n zo dicht bij huis te kunnen rijden. Het is een droom die al zo lang in mijn hoofd rondspookt­e en die werkelijkh­eid is geworden. Vandaar dat het toch wat voor teleurstel­ling zorgt dat ik niet kon meevechten voor de zege. Er echt van wakker liggen ga ik nu ook niet doen. Ik denk niet dat mijn supporters het me kwalijk zullen nemen. Tenslotte heb ik dit weekend ook mijn eindzege in de Ladies Trofee veilig gesteld en ziet het er nog altijd goed uit wat betreft het algemeent klassement van de Superprest­ige. Van maandag tot woensdag ga ik uitzieken en dan hoop ik volgend weekend weer over al mijn krachten te kunnen beschikken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium