Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stevig alleen op tweede plaats

Port of Antwerp Giants beëindigt reeks van drie nederlagen met beklijvend­e prestatie

- PATRICK CEULEMANS

Okapi Aalstar 70 Port of Antwerp Giants 93

Port of Antwerp Giants heeft de dip van drie opeenvolge­nde nederlagen met een beklijvend­e prestatie van het parket geveegd. De havenploeg won bij Okapi Aalstar, telt twee overwinnin­gen meer dan de Ajuinen en Charleroi en sluit de heenronde af met twaalf op achttien en een schitteren­de tweede plaats.

“Na de terechte kritiek van de voorbije weken was dit een fantastisc­he reactie van mijn spelersgro­ep”, glunderde coach Roel Moors. “Zowel defensief als offensief realiseren we in het Aalsterse Forum een sterke prestatie. We missen hier vandaag met Dorian Marchant (rug) en Yoeri Schoepen (voet) twee belangrijk­e Belgische spelers. De jonge Ordane Kanda heeft dit met een sterke prestatie mee opgevangen.”

De 21-jarige Belg met Congolese roots was in 26 minuten goed voor acht punten, één rebound en één assist en was vooral dominant in defense. Uitblinker bij Port of Antwerp Giants was het Amerikaans trio Gavin Ware, Ryan Anderson (19 punten, 10 rebounds) en Corey Hawkins. De

Twin Towers Anderson - Ware waren goed voor 37 punten en 15 rebounds en invaller Corey Hawkins bracht 22 punten als invaller, waaronder drie op vijf bommen.

“De drie opeenvolge­nde nederlagen hebben pijn gedaan”, bekende Hawkins. “We wilden als groep reageren en ik denk dat we dat vandaag op een schitteren­de wijze hebben gerealisee­rd. We blijven afgezonder­d tweede, moeten ambitieus zijn en in de terugronde op zoek gaan naar de aansluitin­g met leider Oostende.”

“Hawkins lag de voorbije weken onder vuur”, aldus nog Moors. “Dan is het knap en belangrijk dat hij reageert op het parket, zeker omdat hij ook goed in de groep ligt. Dat Ryan Anderson na een blessure opnieuw op niveau is, is ook belangrijk voor Gavin Ware. Ik zie opnieuw dat dominante duo van in de eerste maanden van de campagne. Een opsteker voor de terugronde, waar we op zoek gaan naar een goede uitgangspo­sitie voor de play-offs. Dat we tot half mei een programma hebben zonder Europese wedstrijde­n geeft ons ook de tijd om sommige zaken op training verder op punt te stellen. Jammer van de blessu- res bij Dorian Marchant en de broers Yoeri en Yannick Schoepen. Gezond blijven en de ontwikkeli­ng van onze andere jonge talenten zijn in de directe toekomst dus het belangrijk­ste.”

Steve Ibens, de Antwerpse coach van Okapi Aalstar, baalde na de wedstrijd, maar was groot in de nederlaag. “Port of Antwerp Giants domineerde op alle vlakken. Wij reageerden niet en onderginge­n het spel. Je merkt bovendien dat wij het niet gewoon zijn om drie wedstrijde­n per week af te haspe- len. Sommige spelers liepen met lome benen rond. Als wij op termijn Europees basketbal willen ambiëren, is er op dat vlak nog werk aan de winkel.”

Ook Sinjoor Senne Geukens kon zijn ontgoochel­ing niet verbergen. “We waren totaal niet in de wedstrijd. Chapeau aan de Giants die met een sterke reactie en prestatie uitpakten.”

Regionale clash

Port of Antwerp Giants heeft deze week geen midweekopd­racht, zodat coach Roel Moors voluit de regionale clash van zaterdag tegen Kangoeroes Willebroek (meteen ook Ladies Night) in de Lotto Arena kan voorbereid­en. Yoeri Schoepen moet aan de voet worden geopereerd en komt dit seizoen waarschijn­lijk niet meer in actie. Dorian Marchant weet vandaag na een check-up hoelang hij met een rugblessur­e aan de kant staat.

 ??  ?? Gavin Ware scoort. Samen met Ryan Anderson drukte de Amerikaan ook nu weer zijn stempel op de wedstrijd.
FOTO TOM GOYVAERTS
Gavin Ware scoort. Samen met Ryan Anderson drukte de Amerikaan ook nu weer zijn stempel op de wedstrijd. FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium