Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eden Hazard bescheiden na wereldgoal

-

Eden Hazard scoorde een van de beste goal in één van de belangrijk­ste wedstrijde­n uit zijn carrière.

Laurent Koscielny, een van de beste verdediger­s in de Premier League heeft er geen te best weekend opzitten. Na 53 minuten kreeg Eden Hazard de bal aan de middenlijn en dribbelde hij de Franse verdediger niet één, maar twee keer alvorens de bal koel binnen te rammen. Diego Maradona. De naam viel meteen toen de Belg de bal in het mandje had gelegd. Niet alleen omdat Hazard – net als Maradona tegen Engeland en in de halve finale ook nog eens tegen België – het halve veld overstak om op zijn eentje een doelpunt te maken. Wel omdat het tijdens een belangrijk moment gebeurde. Een thuismatch tegen een titelconcu­rrent die hen in september met 3-0 had geklopt. Hazard scoorde de beslissend­e treffer die besliste over de titel in 2015, deed het nog eens over tegen Tottenham om Leicester aan de titel te helpen in 2016, en lijkt ook nu het sleuteldoe­lpunt te hebben gemaakt voor een nieuwe titel van Chelsea. Net als Maradona staat Hazard er als je hem echt nodig hebt.

Vrouw en kinderen

Eden Hazard nam zijn staande ovatie – en de ‘Man van de Match-trofee’ – bescheiden in ontvangst. Zijn gedachten gingen naar vrouw en kinderen, die alweer langer moesten wachten omdat hij een reeks tv-interviews moest afwerken. “Ik weet dat ik vaker moet scoren. In elke match probeer ik te dribbelen. Dat lukt niet altijd, maar vandaag wel. Het is mooi dat het tegen een goeie tegenstand­er lukt.”

Arsenal is uitgeteld voor de titel. Tottenham en Manchester City staan respectiev­elijk op 9 en 10 punten. Hazard zit aan tien goals. Is hij toch niet een beetje streng voor zichzelf?

 ?? GETTY IMAGES ?? FOTO CHELSEA FC VIA
GETTY IMAGES FOTO CHELSEA FC VIA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium