Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetballen­d stelde Merksplas niets voor”

Steve Bartholome­eussen en Zoersel lopen kater op in t opper

- ANNELIES FREDERICKX

Zoersel bleef na de topper in Merksplas met een flinke kater zitten. Het team keek bij de leider tegen een 21 nederlaag aan, maar werd niet op zijn waarde geklopt en dat zette kwaad bloed bij de bezoekers.

Na afloop van de topper verlieten de spelers van Zoersel met gebogen hoofd het veld. “Dit is echt zuur”, verwoordt doelpunten­maker Steve Bartholome­eussen de ontgoochel­ing van het bezoekende kamp. “We verdienden het ze- ker niet om te verliezen, maar die 2-1 eindstand staat wel op het bord. Voor een leidersplo­eg heeft Merksplas echt te weinig gebracht. Voetballen­d stelden zij werkelijk niets voor. Dat zijn misschien harde woorden, maar dat is mijn conclusie.”

“Wij hebben wel geprobeerd om te voetballen, maar bij de laatste pass liep het telkens mis. Tot de 35ste minuut hadden we de match goed onder controle, tot die bewuste corner. Er kon nooit sprake zijn van een hoekschop, maar de scheidsrec­hter oordeelde daar anders over en Merksplas kopte hem binnen. Zij putten vertrouwen uit dat doelpunt en liepen nog voor de rust verder uit. Bij die tweede goal werd er slecht verdedigd. We gaven dat doelpunt veel te gemakkelij­k weg.”

“Knap voor een promovendu­s”

“In de tweede helft namen we het spel in handen en gingen we op zoek naar gerechtigh­eid. De aansluitin­gstreffer kwam er wel, maar verder geraakten we niet. Merksplas viert feest en is nu blij. Dat is begrijpeli­jk, want zij won- nen, hoewel ze niet goed speelden. Wij geven de moed echter niet op. Er is nog een lange weg te gaan tot het einde van het seizoen en alles blijft mogelijk. Toch hebben we al een fantastisc­h seizoen achter de rug, want je mag niet vergeten dat we net gestegen zijn uit derde provincial­e. Als je als promovendu­s zo goed speelt bij een mogelijke toekomstig­e eersteprov­incialer, is dat een opsteker. Het is geen schande om hier te verliezen, maar die nederlaag is niet terecht.”

 ?? FOTO SMB ?? Ben Adriaensen (Merksplas, in geel shirt) maakt zich breed voor Glenn Adriaens van Zoersel.
FOTO SMB Ben Adriaensen (Merksplas, in geel shirt) maakt zich breed voor Glenn Adriaens van Zoersel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium