Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De toppers volgen elkaar in snel tempo op”

Ekeren van Pieter Gysels wint en springt o ver Burcht naar de leiding

- JOHAN PEETERS

In een topper op het scherp van de snee trok Ekeren aan het langste eind. Zo neemt het de leiding over van Burcht in deze knotsgekke reeks waarin elke week wel een andere ploeg op kop staat.

Bij FC Ekeren moest doelman Pieter Gysels zich één keer gewonnen geven, maar voor het overige hield hij zijn netten schoon en zo had hij zeker zijn aandeel in de zege.

“Mijn vorige drie strafschop­pen kon ik telkens stoppen, maar deze was goed getrapt. Na de aanslui- tingstreff­er van Burcht stonden we even onder druk. We gaven in de heenwedstr­ijd ook een 2-0 voorsprong uit handen, dus we wisten dat we attent moesten blijven.”

“Dat we dankzij deze zege opnieuw op de eerste plaats komen, is mooi meegenomen, maar in deze reeks volgen de toppers elkaar in razendsnel tempo op. Volgende week krijgen we met FC Merksem alweer een ploeg te bekampen die bovenaan staat. We willen in elk geval voor de titel gaan als we daar de kans toe krijgen. We spelen immers elke wedstrijd om te winnen en we zien dan wel hoever we daarmee geraken.”

Ook Jens Claessens van Sporting Burcht blijft zich verbazen over het verloop van de competitie. “Het is echt niet normaal dat er nog zo veel ploegen in aanmerking komen voor de titel. Zelf deden we een slechte zaak al kregen we na de 1-2 wel enkele goede mogelijkhe­den om een punt te halen. FC Ekeren begon met die 0-2 voorsprong wel op een ideale manier aan de tweede helft. Wij moesten immers komen, maar ik vind wel dat we er na de pauze alles aan hebben gedaan om de ge- lijkmaker nog te scoren.”

“Het is jammer dat we die eerste plaats kwijt zijn, maar we gaan nu proberen om elke week opnieuw onze wedstrijde­n te winnen en wie weet komen we zo wel opnieuw aan de leiding. Tegen Kalmthout wacht ons volgende week al opnieuw een moeilijke wedstrijd. Daarnaast hebben we ook nog de inhaalweds­trijd tegen Turk Sport op het programma staan. Dat wordt een heel belangrijk­e partij, want mits winst kunnen we op die manier de tweede periodetit­el pakken.”

 ?? GOYVAERTS ?? Joren Dingemans en Niels Lambrechts zetten de achtervolg­ing in op Jens Claessens van Burcht.
GOYVAERTS Joren Dingemans en Niels Lambrechts zetten de achtervolg­ing in op Jens Claessens van Burcht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium