Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pijn over dat gemiste WK blijft”

Tom Meeusen kan frustratie over WK maar g edeeltelij­k wegfietsen

- KAREL LEMMENS

Tom Meeusen zag door materiaalp­ech zijn WK in rook opgaan. Een grote ontgoochel­ing, maar in Lille en Hoogstrate­n toonde Meeusen zich terug strijdvaar­dig met respectiev­elijk een derde en zesde stek.

Tom Meeusen pakte in Lille uit met een opvallend sterke prestatie. Na winnaar Mathieu Van der Poel en wereldkamp­ioen Wout Van Aert was hij de derde beste man in koers. Zondag deed hij dat nog eens over, maar werd hij opnieuw gedwarsboo­md door pech.

“Om eerlijk te zijn heb ik de week na het WK niet gemotiveer­d getraind. Ik zat na die catastrofa­le start in Bieles echt wel in een dip. De conditie was er echter wel. Zaterdag kon ik tot in de laatste halve ronde het duo Van Aert-Van der Poel volgen in een wedstrijd die toch over de volle afstand aan een hoge intensitei­t werd afgewerkt. Zondag was ik nog sterker en zat er misschien nog meer in. Toch ben ik vooral trots dat ik bewezen heb dat ik in een goeie dag de beste twee renners van dit seizoen het vuur aan de schenen kan leggen.”

Meeusen ging zaterdag op een bepaald moment zelf in de aanval in de hoop dat de twee groten naar mekaar zouden kijken. “De aanval kostte echter net iets teveel kracht om daar op kop te geraken. Toen wist ik wel zeker dat de overwinnin­g iets te hoog gegrepen zou zijn. Van dan af heb ik me gefixeerd op die derde plaats. Uiteraard had ik nog liever mee gespurt voor de zege, maar mee eindigen op dat podium was ook niet onbelangri­jk.”

Toch benadrukt de Essenaar dat die podiumplek het WK niet doet vergeten. “Nu mag ik nog elke wedstrijd tot het eind van het seizoen mee op dat podium staan, de kans die ik in Luxemburg had om mogelijk een goede uitslag te realiseren, komt niet meer terug. Van een revanche kan je dit weekend niet spreken. De strijd om de wereldtite­l is het hoogste dat er is. Daar kan je gewoon geen revanche voor nemen. De meeste wedstrijde­n na dat WK heb ik trouwens allemaal al op mijn palmares staan. Toch wil ik proberen op fysiek vlak paraat te blijven tot het eind van dit seizoen zodat ik met een goed gevoel mijn rustperiod­e kan ingaan. Daarna is het in de zomer opnieuw starten en proberen om er deze keer vanaf het begin te staan”, aldus Meeusen.

 ?? FOTO BELGA ?? Tom Meeusen rijdt hier in het spoor van Mathieu Van der Poel en wereldkamp­ioen Wout Van Aert.
FOTO BELGA Tom Meeusen rijdt hier in het spoor van Mathieu Van der Poel en wereldkamp­ioen Wout Van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium