Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Seizoen is nu al g eslaagd”

Jim Aernouts op niveau dit weekend

-

Zaterdag in Lille werd Jim Aernouts twaalfde en zondag in Hoogstrate­n werd het met een achtste plaats weer een top tien plek. De renner uit de Noorderkem­pen trekt daarmee de lijn door van de voorbije weken.

“Vanaf december zijn mijn uitslagen in stijgende lijn beginnen gaan”, begint de renner van Telenet-Fidea. “Ik ben voor die goeie periode op eigen kosten op stage gegaan en daarna is het inderdaad beginnen beteren. Bredene en Loenhout waren echt goed en dat werd ook nog eens gevolgd door een goeie prestatie op het BK. De twee wereldbeke­rwedstrijd­en die ik daarna nog betwistte, waren ook op niveau zodat uiteindeli­jk het WK nog in zicht kwam. Uiteindeli­jk ging het tussen mij en Gianni Vermeersch, denk ik. We verdienden het allebei, maar de bondscoach moet nu eenmaal een keuze maken. Niets aan te doen”, zegt Aernouts.

“Misschien was ik in september zelfs al een beetje te goed, want daarna kende ik onmiskenba­ar een terugval. Een identieke situatie zoals het jaar daarvoor. De kunst zal zijn om volgend seizoen die goeie conditie van september te kunnen aanhouden. We gaan proberen uitzoeken hoe we dat kunnen gedaan krijgen. Misschien moet ik dat eerste weekend na de terugkomst van Amerika laten voor wat het is om beter de jetlag te kunnen verteren. Misschien volgt het allemaal te kort op mekaar. Hoe dan ook ga ik het volgend seizoen anders aanpakken. De ploegleidi­ng laat zich alvast positief uit over mijn prestaties. Ik heb al meermaals goeie commentare­n gekregen. Tot eind 2017 loopt mijn contract. Na afloop van dit seizoen zal er zeker een gesprek volgen en dan zie ik wel wat er uit de bus komt.” Aernouts heeft nog één doel voor het seizoensei­nde. “Ik hoop de laatste weken van dit seizoen nog enkele keren goed voor de dag te komen. Het weekend van het WK lag ik stil en dat liet zich wel gevoelen. Ik heb het echt nodig om het ritme van de cross te kunnen aanhouden. De omlopen van Middelkerk­e en Oostmalle liggen me goed. Daar hoop ik nogmaals bij de eerste tien te eindigen. Toch kan ik nu al zeggen dat ik mijn seizoen als geslaagd beschouw”, aldus Aernouts.

 ?? FOTO BELGA ?? Jim Aernouts in actie in Hoogstrate­n.
FOTO BELGA Jim Aernouts in actie in Hoogstrate­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium