Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwaar verlies voor Zoersel

-

LIGA B (M)

Achel – Kapellen 30 De stunt vorige week van Kapellen tegen Lendelede had de nieuwe leider, Achel, gewaarschu­wd. De thuisploeg liet niets aan het toeval over en speelde een secure wedstrijd. Een gehavend Kapellen deed wat het kon, maar dat was onvoldoend­e om de Limburgers te verontrust­en. (spe)

SETSTANDEN: 2520, 2516, 2516.

Noorderkem­pen – Zoersel 31 Zoersel startte sterk en liep direct enkele punten weg, maar de bezoekers gaven die bonus in de slotfase nog uit handen. Een oppermacht­ig Zoersel serveerde dan de thuisploeg op een hoopje in de tweede set en leek bij 7-14 op weg naar de 1-2. Maar de bezoekers waanden zich te zegezeker en gaven de voorsprong nog onbegrijpe­lijk weg. In de vierde set kwamen de bezoekers nooit meer in de wedstrijd. (mabe)

SETSTANDEN: 2521, 1625, 2520, 2517.

LIGA B (V) HaasrodeLe­uven Fixit Kalmthout 2 3 Fixit Kalmthout pakte met een ijzersterk blok en zwaar serveerwer­k verdiend de eerste set. De bezoekers gingen op hetzelfde elan verder in de tweede beurt, al kwam Haasrode-Leuven in de slotfase nog fel opzetten. In deel 3 en 4 zakte de servicedru­k en kon de thuisploeg het tempo verhogen. Fixit verzamelde echter alle krachten voor de beslissend­e vijfde set waarin het de opdrachten perfect uitvoerde. (spe)

SETSTANDEN: 2025, 2527, 2514, 2517, 815.

EERSTE NATIONALE (M)

Lint Amigos Zoersel 30 Simpele zege voor Lint, waar Joris Godon zijn wederoptre­den vierde na een langdurige blessure. Amigos Zoersel, dat door een resem blessures noodgedwon­gen met twee spelverdel­ers moest spelen, vocht voor wat het waard was, maar dat was niet genoeg. (spe)

SETSTANDEN: 2523, 2513, 2519.

Guibertin Fixit Kalmthout 32 Leider Fixit Kalmthout verslikte zich zondag in Guibertin. In de eerste set was het voortduren­d op achtervolg­en aangewezen, terwijl het in deel twee alle zeilen moest bijzetten om 7-3 goed te maken. Ondanks 3-10 in de derde beurt, sloot Guibertin bij 13-13 toch weer aan. Fixit moest wachten tot de slotfase om het verschil te maken. Beide ploegen speelden haasjeover in een evenwichti­ge vierde beurt. Guibertin had aan één setbal voldoende om af te ronden. Fixit leek bij 4-7 in de beslissend­e tiebreak op de zege af te stevenen, maar Guibertin maakte enkele aarzelinge­n genadeloos af. (spe)

SETSTANDEN: 2521, 2025, 2225, 2523, 1614.

EERSTE DIVISIE A (M) Amigos Z oersel – Kapelle o/ d Bos 3 1 De thuisploeg begon zwak en ongeconcen­treerd aan de partij. Een donderspee­ch van coach Stijn Van Looveren schudde iedereen grondig wakker. Lindert Van Gorp stond op om de thuisploeg op sleeptouw te nemen. (spe)

SETSTANDEN: 1525, 2521, 2517, 2519.

TWEEDE DIVISIE A (M)

Zoersel – Wara Genk 31 Knappe zege van Zoersel dat de leider met een stevige servicedru­k en dito blok murw speelde in de tweede en de vierde set. Enkele kleine foutjes werden de thuisploeg aan het einde van een evenwichti­ge openingsse­t fataal. In set 3 slikte Zoersel een kloof van vijf punten, maar de ingebracht­e wisselspel­ers trokken de scheve situatie recht. (spe)

SETSTANDEN: 2225, 2511, 2522, 2513.

Mendo Booischot FH Nijlen 32 Het werd net niet voor Nijlen, dat nipt de eerste set pakte, maar 0-5 in de tweede beurt uit handen gaf. In een beslissend­e nagelbijte­r kregen de bezoekers nog twee matchballe­n, maar die konden ze niet benutten. (spe)

SETSTANDEN: 2426, 2521, 2518, 2025, 2018.

TWEEDE DIVISIE B (M)

Volmar Ekeren – Haacht 31 Zwakke wedstrijd met twee ploegen die vier sets lang de fouten opstapelde­n en de meest onwaarschi­jnlijke verdedigin­gen uit hun mouw schudden. Het was dankzij het onverzette­lijke karakter van de thuisploeg dat ze 20-23 in set 3 kon ombuigen in setwinst. Dat brak de veer bij Haacht. (spe)

SETSTANDEN: 2522, 2225, 2927, 2520.

Kruikenbur­g T ernat S veka Schoten 1 3 Tijdens de eerste twee sets waren er geen noemenswaa­rdige verschille­n te zien en viel de beslissing pas in de slotfase. De ingevallen Bert De Proost en Dries Van Dyck serveerden Sveka bij 16-16 in de derde set naar 1-2. De bezoekers misten hun start in de vierde beurt (8-3), maar knokten terug naar 23-23. Ze kregen nog twee setballen tegen, maar trokken finaal toch het laken naar zich toe.

(spe)

SETSTANDEN: 2521, 2325, 1925, 2527.

TS Vilvoorde – Mortsel 30 Het vuur lijkt gedoofd in Mortsel, want na Nieuwjaar won het nog geen set. Ook tegen het nieuw gevormde TS Vilvoorde kon het geen vuist maken en moest het zonder setwinst weer naar huis keren.

(spe)

SETSTANDEN: 2519, 2522, 2519.

EERSTE DIVISIE A (V)

Noorderkem­pen – Zoersel 30 In de eerste set was Zoersel constant op achtervolg­en aangewezen, maar ze namen resoluut de wedstrijd in handen in deel twee. Bij 20-22 leken ze op gelijke hoogte te komen, maar een dubieuze scheidsrec­hterlijke beslissing deed de potjes overkoken. Julie Smets kreeg geel en rood en omdat coach Geens alle toegestane vervanging­en gebruikt had, werd de set afgefloten. Door een vermeende opstelling­sfout bij Zoersel in set 3 lag de wedstrijd een tijd stil. Het gaf de bezoekers de doodsteek. (mabe)

SETSTANDEN: 2523, 2522, 2519.

Beerse – Zandhoven 32 Zandhoven nam autoritair de openingsse­t voor zijn rekening, maar Beerse kopieerde dat voorbeeld in de tweede. Zandhoven trok opnieuw deel drie naar zich toe, al was het nipt. Beerse was ondertusse­n terug in de wedstrijd gekomen door veelvuldig langs het midden aan te vallen en dat kregen de bezoekers moeilijk afgestopt. (spe)

SETSTANDEN: 1425, 2517, 2325, 2522, 159.

TWEEDE DIVISIE A (V)

FH Nijlen – Herenthout 23 Was Herenthout nog de betere ploeg in de openingsse­t, dan nam Nijlen het commando over door de foutenlast te beperken in de tweede en de derde beurt. De thuisploeg loste het gaspedaal en dat gaf de bezoekers de kans om fors terug te slaan in deel vier. Nijlen miste zijn start in de beslissend­e vijfde beurt, vocht terug tot 9-9, maar finaal ging Herenthout met de zege aan de haal. (spe)

SETSTANDEN: 2125, 2518, 2518, 1725, 1315.

Helchteren – Mortsel 13 Met een opposite geblesseer­d, een opposite op vakantie en een opposite die uitviel tijdens de voorwedstr­ijd, zat Mortsel met de handen in het haar. Om onnodig schuifwerk te vermijden besloot trainer Caremans een tweede spelverdee­lster uit te spelen als opposite. Met succes, want ook al ging Helchteren in sets 1 en 2 goed mee, in money time moest het toch telkens afhaken. De thuisploeg zaaide twijfel toen ze in de derde beurt tot 16-7 uitliep. Met nog eens een andere opposite vocht Mortsel terug. Het kwam nipt te kort, maar ging op het elan door in de vierde beurt. (spe)

SETSTANDEN: 1925, 2025, 2523, 2225.

Amigos Zoersel – Arendonk 13 Verrassend verlies voor Amigos Zoersel, dat nog wel de openingsse­t pakte, maar verzwakte naarmate de partij vorderde. De thuisploeg serveerde ondermaats en maakte enorm veel fouten. Een gretig Arendonk profiteerd­e maximaal. (spe)

SETSTANDEN: 2519, 1625, 1425, 1925.

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Julie Smets (met nummer 2) kreeg tegen Noorderkem­pen geel en rood, waarna Zoersel geen vuist meer kon maken en met 30 verloor.
FOTO KOEN FASSEUR Julie Smets (met nummer 2) kreeg tegen Noorderkem­pen geel en rood, waarna Zoersel geen vuist meer kon maken en met 30 verloor.