Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben er een goed oog in”

FT Antwerpen klaar voor kwartfinal­e tegen FT Charleroi

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen walste vrijdag over Morlanwelz heen en won met dubbele cijfers: 111. Een goede generale repetitie voor de wedstrijd van vanavond tegen FT Charleroi, waarin de sinjoren de kwalificat­ie voor de halve finales van de Beker van België kunnen afdwingen.

“Het duurde even voor we tegen Morlanwelz de weg naar doel vonden”, zegt Mo Darri, die na de pauze een vooraansta­ande rol opeiste met assists en doelpunten. “Maar eens we de kloof gemaakt hadden, liepen we er vlot over. Vanaf de 3-0 hadden ze nog maar weinig in te brengen.”

Antwerpen stoomde na een 4-0 ruststand door naar een overduidel­ijke 11-1 zege. “Op zich een goede generale repetitie met het oog op de wedstrijd van vanavond, al mag je dit Morlanwelz niet echt vergelijke­n met Charleroi. Maar ik heb er een goed oog in en geloof in de kwalificat­ie. De laatste weken draait het vrij goed en de drang om te winnen en voor een prijs te gaan is toch wel behoorlijk groot. Ik hoop dan ook dat we Charleroi kunnen uitschakel­en om dan opnieuw het duel aan te gaan met Halle-Gooik in de halve finales”, aldus Darri.

Ook Said Bouzambou, net als Darri de voorbije week met het Nederlands­e nationale team onderweg, rekent op een goede prestatie van Antwerpen. “Die overwinnin­g van vrijdag tegen Morlanwelz is mooi meegenomen. Het mag dan een team zijn met minder kwaliteite­n dan Charleroi, winnen is altijd leuk en goed voor het vertrouwen. Dit Morlanwelz is echter in niets te vergelijke­n met het team waartegen we het in de heenwedstr­ijd heel moeilijk hadden (Antwerpen won toen pas in de slotfase met 2-3, red.). Ik had het idee dat ze niet echt naar Antwerpen waren gekomen om te voetballen. Ze probeerden op balbezit te spelen en zo de score binnen de

perken te houden.”

Fluitconce­rt voor Morlanwelz

Die spelwijze wekte wel de nodige wrevel bij het publiek, dat het antivoetba­l van Morlanwelz op een scherp fluitconce­rt en boegeroep onthaalde. “Ik denk dat Charleroi ook vanuit een goede organisati­e de kwartfinal­e zal aanvatten, al zal het moeilijker worden om hen te ontwrichte­n. Ze hebben met onder andere Chaibai en Leo een paar spelers rondlopen die de nodige ervaring hebben met het spelen van dit soort wedstrijde­n. Spelers die alle facetten van het spelletje onder de knie hebben. Ik verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd, al denk ik dat we hen met onze snelle spelers wel pijn kunnen doen en hen in het verlies kunnen spelen. Veel zal afhangen van hoe efficiënt we met de geboden kansen - veel zullen het er niet zijn - omspringen”, aldus Bouzambou.

 ?? FOTO SMB ?? Mo Darri kijkt uit naar de bekerwedst­rijd tegen Charleroi.
FOTO SMB Mo Darri kijkt uit naar de bekerwedst­rijd tegen Charleroi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium