Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wordt aanvaller van triatlete Sofie Goos geïnternee­rd?

- (jbs)

Vandaag wordt beslist over het lot van Samir T. (26), de man die triatlete Sofie Goos (36) neerstak in Park Spoor Noord. Als het van het Openbaar Ministerie afhangt, is hij ontoereken­ingsvatbaa­r en moet hij geïnternee­rd worden.

Sofie Goos was op 15 mei 2016 in het Antwerpse Park Spoor Noord aan het lopen, toen ze door Samir T. zonder reden in de rug werd gestoken. Ze raakte gewond aan de rechternie­r en verbleef meerdere dagen in het ziekenhuis. Goos kende een zware revalidati­e, maar ze herstelde.

Haar aanvaller werd opgepakt en door de onderzoeks­rechter aangehoude­n op verdenking van poging tot moord. De man zou al jaren kampen met psychische problemen.

De gerechtsps­ychiater die Samir T. na de feiten onderzocht, eiste een tweede expertise. Daarvan liggen de resultaten nog maar pas neer. Uit het verslag zou zijn wankele geestestoe­stand, onder meer als gevolg van zijn overmatige middelenge­bruik, blijken. Het Openbaar Ministerie wil de twintiger dan ook laten interneren voor de moordpogin­g.

7.500 euro schadeverg­oeding

Als er een internerin­g komt door de raadkamer, komt er geen pro- ces voor de correction­ele rechtbank. De raadkamer doet dan ook uitspraak over de schadeverg­oeding die Goos krijgt. De triatlete vraagt voorlopig 7.500 euro, maar het juiste bedrag zal een deskundige begroten.

Sofie Goos is intussen weer de oude. Ze nam zondagocht­end deel aan de kick-off van de loopvoorbe­reiding voor de Antwerp Ten Miles. Zo’n 80 lopers verzamelde­n aan de voetganger­stunnel op Linkeroeve­r.

 ?? FOTO ATV ?? Sofie Goos geeft samen met 80 sportievel­ingen op Linkeroeve­r de aftrap van de voorbereid­ingen op de Antwerp Ten Miles.
FOTO ATV Sofie Goos geeft samen met 80 sportievel­ingen op Linkeroeve­r de aftrap van de voorbereid­ingen op de Antwerp Ten Miles.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium