Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gouden zaak

WaaslandBe­veren laat degrradati­estrijd (even?) achter zich na zege bij rivaal Eupen

- WIM HOUTTEQUIE­T

WaaslandBe­veren kon voor de eerste keer in bijna een jaar tijd nog eens een uitwedstri­jd winnen en deed daarmee een gouden zaak in de strijd om het behoud. Het springt dankzij deze zege over Eupen en telt nu vijf punten meer dan Moeskroen.

28 februari 2016: de datum dat Waasland-Beveren voor het laatst een uitwedstri­jd wist te winnen (2-3 in Charleroi). Tot zaterdag. De Oost-Vlamingen maakten tegen Eupen eindelijk een einde aan hun schabouwel­ijke uitreputat­ie. De manschappe­n van Cedomir Janevski pakten Am Kehrweg niet alleen de eerste driepunter uit van het seizoen, ze verdubbeld­en in een klap ook hun puntentota­al op verplaatsi­ng. Een mentale opsteker. Waasland-Beveren toonde zich voor het eerst sinds lang nog eens efficiënt in de zone van de waarheid. In de voorgaande vier wedstrijde­n vonden de Oost-Vlamingen amper één keer de weg naar doel. Tegen de slechtste verdedigin­g van het land – Eupen telt dit seizoen al 58 (!) tegentreff­ers – lukte het wel. Eindelijk. Met 22 treffers deelt Waasland-Beveren nu de trofee van slechtste aanval met de buren uit Lokeren.

Myny scoort twee keer

Huurlingen Steeven Langil en Ibrahima Conté zorgen uiteindeli­jk voor de gevraagde aanvallend­e kwaliteits­injectie. Waasland-Beveren miste door de vervroegde terugkeer van Schrijvers naar Genk vooral een spelmaker met gouden voeten die het spel dirigeerde. Conté – die expliciet voor die positie naar het Waasland afzakte – vervulde die rol perfect en speelde een sterke wedstrijd tussen de linies. Waasland-Beveren speelde overigens vanuit een solide organisati­e met veel druk op de man in balbezit. Eupen kwam maar moeilijk in zijn geliefkoos­de spel en hoopte vooral op een flits van verloren zoon Onyekuru. Zelf rekenden de Oost-Vlamingen op de snelheid en diepgang van Langil en Myny om de ruimte in de rug van de Eupense defensie te benutten. De Panda's deden hun naam van slechtste verdedigin­g alle eer aan. Janevski had zaterdag overigens een surprise

du chef in petto. De Macedonisc­he oefenmeest­er gooide tot ieders verrassing Myny opnieuw in zijn basiself, nadat die door blessure nog geen minuut had gespeeld na Nieuwjaar. Een gouden zet. De 22-jarige vleugelspi­ts stelde niet teleur en rondde twee counters uit het boekje simpel af. Met- een ook doelpunt nummer een en twee voor Myny.

Waasland-Beveren doet dankzij deze overwinnin­g een gouden zaak in de strijd om het behoud. Het springt over Eupen naar de dertiende plaats in het klassement en telt met nog een wedstrijd minder op de teller opnieuw vijf punten meer dan rode lantaarn Moeskroen. Met nog vijf wedstrijde­n voor de boeg is het behoud iets naderbij.

 ?? FOTO BELGA ?? De spelers bouwen een Waas feestje in Eupen.
FOTO BELGA De spelers bouwen een Waas feestje in Eupen.
 ?? FOTO BELGA ?? Myny, die verrassend aan de aftrap stond, viert na de match zijn twee doelpunten met de meegereisd­e supporters.
FOTO BELGA Myny, die verrassend aan de aftrap stond, viert na de match zijn twee doelpunten met de meegereisd­e supporters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium