Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Japanse aanwinst Yuya Kubo scoorde al twee keer in amper 163 minuten

-

Bijna. Bijna was AA Gentaanwin­st Yuya Kubo alweer de absolute held. Vorige week met een geweldige vrijschop de killer van landskampi­oen Club Brugge, gisteren met een ijskoude strafschop bijna Zulte Waregem de eerste thuisneder­laag van het seizoen aangesmeer­d. Maar dat laatste was bijna, in de negentigst­e minuut sloegen de Denen van Essevee alsnog toe.

Hij hing er, in het bezoekersv­ak, de Japanse vlag. Yuya, Yuya... bezongen ze hun nieuwe, grote liefde. En toen volgde – net zoals vorige week – bij het verlaten van het veld opnieuw een Japanse buiging. Hoe zeg je my pleasure in het Japans? Tien dagen in België en 163 minuten op het veld, meer had de Sushi

Bomber niet nodig om de Gentse harten te stelen. In de Gentse spelersgro­ep blijkt hij “zeer ontspannen” en een “moeilijk doordringb­are, maar toffe jongen die best aardig Engels spreekt”, daarbuiten blijft hij zijn timide zelve. Ook met een Japanse journalist naast zich die als tolk fungeert.

“Natuurlijk ben ik heel blij met mijn prestatie in deze eerste wedstrijde­n maar voor ons was de zege vandaag het belangrijk­ste objectief. Dan is het zuur dat we in extremis naast de drie punten grijpen.”

Hij heeft op die tien dagen en 163 minuten blijkbaar al wat afgedwonge­n. “Neto was de eerste strafschop­nemer. Maar als Yuya zijn verantwoor­delijkheid wilde nemen, geen probleem”, vertelt Vanhaezebr­ouck achteraf.”

Stoomcursu­s Engels

Yuya knikt bedeesd: “Ik voelde me prima en vroeg aan Neto of ik de strafschop mocht trappen. Hij gaf me het vertrouwen en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Sinds ik in Gent aankwam, voel ik veel steun en vertrouwen van alle spelers en trainers. Toch is het voor mij nog even wennen. Het gaat er hier in de topduels heel stevig aan toe. De fysieke duels zijn veel intenser dan in Zwitserlan­d. Voor mij is het uiteraard ook tactisch nog wat aanpassen, tien dagen is op dat vlak echt niet lang. Toen ik hier tekende, merkte ik dat Gent in principe graag vanuit positie speelt en de bal het werk laat doen. Maar in topduels lukt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium